Regija
ZA (SU)FINANCIRANJE PROJEKATA

Grad će se kreditno zadužiti
za oko 4,5 milijuna kuna
Objavljeno 1. srpnja, 2022.

ŽUPANJA

Grad Županja kreditno će se zadužiti za oko 4,5 milijuna kuna za  potrebe realizacije četiriju projekata, za koja mu je odobren značajan iznos sufinanciranja, a na ovaj će način osigurati potreban udio vlastitih sredstava. Na taj su se korak morali odlučiti jer je proračun  opterećen obvezom isplate duga tužiteljima na temelju pravomoćnih presuda, kojima su okončani dugogodišnji sudski sporovi. Tvrtki Borovo Grad je do sada isplatio dva milijuna kuna, a do kraja godine plan je još 500 tisuća kuna. Preostalih nešto više od 2,5 milijuna kuna trebalo bi ići u 14 jednakih anuiteta, od 1. siječnja 2023. do veljače 2024.  Nadalje, Hrvatskoj agenciji za osiguranje depozita (bivši DAB) mora isplatiti 1,4 milijuna kuna, a to će učiniti u osam mjesečnih obroka, počevši od ovoga mjeseca.

 
Grad će kreditom namaknuti sredstva za zatvaranje financijske konstrukcije za gradnju polivalentnog igrališta s atletskom stazom kod OŠ Ivana Kozarca, vrijednog dva milijuna kuna, a za koje je Ministarstvo turizma i sporta Gradu odobrilo 880.000 kuna. Također će se osigurati i potrebnih dva milijuna kuna za infrastrukturno opremanje poduzetničke zone Sječine. Toliko je, naime,  uz dobivenih tri milijuna kuna iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, još potrebno namaknuti za taj projekt. Sagradit će se i dječje igralište u Mažuranićevoj ulici, koje će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a sufinancirati s 210.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2022. godinu. Namjera je riješiti i elektrifikaciju lovačke kuće.

 
Odluku o kreditnom zaduženju, točnom iznosu, roku otplate i drugim pojedinostima donijet će Gradsko vijeće na sjednici 15. srpnja.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli