Regija
JOŠ JEDAN ERASMUS+ PROJEKT PRED ZAVRŠETKOM

Darđanski osnovci u Latviji i Turskoj o borbi protiv nasilja u školama
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

DARDA

Pred završetkom je i drugi Erasmus+ projekt OŠ Darda. Riječ je o projektu "Say NO to violence and discrimination by games", u sklopu kojega je organizirana posljednja mobilnost - boravak u Turskoj, prije koje su posjetili Latviju.

- Riječ je o projektu koji je počeo 1. rujna 2019. i provodit će se do kraja kolovoza. U njemu je sudjelovalo šest škola, a osim naše uključene su bile i one iz Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Turske i Latvije - kaže Ivana Valeri, koordinatorica projekta, naglašavajući kako su glavni ciljevi ovog projekta razvijanje strategija u borbi protiv nasilja u školama preko igara, uzajamnog poštovanja, socijalne i komunikacijske vještine, emocionalne i socijalne inteligencije te tolerancije među učenicima zemalja sudionica. Dodaje kako su tijekom projekta sve partnerske škole zajednički pronalazile načine kako bi uklonile neprihvatljiva ponašanja, razmjenjujući pritom vlastita iskustva.

- Učenicima smo omogućili zanimljivije iskorištavanje slobodnog vremena. Kroz radionice, igre i mobilnosti stjecali su potrebno znanje i vještine vezane uz prevenciju nasilja i rješavanje sukoba. Paralelno, razvijali su komunikacijske vještina i usavršavali engleski jezik - priča Ivana Valeri.

Učenici i njihovi učitelji kući su se vratili prepuni dojmova, a zauvijek će zapamtiti zalaske sunca u 23 sata, lijepe latvijske djevojke, njihovu tradicionalnu kuhinju, plesove i turske gradiće Dalyan i Fethiye, stari grad Kaya Köy, antički Caunos... I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike