Regija
U SKLOPU VIŠEMILIJUNSKOG PROJEKTA AGLOMERACIJE

Kroz centar Našica gradi se magistralni cjevovod
Objavljeno 2. srpnja, 2022.
NAŠICE



Radovi u sklopu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Našice u samom gradu i prigradskim naseljima sa svakim danom sve su intenzivniji.



U gradu je u tijeku izgradnja magistralnog cjevovoda od križanja Ulice Josipa Jurja Strossmayera i Sokolske ulice do vodotornja u Ulici kralja Tomislava. No s opsežnim radovima stigli su i problemi u prometu i svakodnevnom životu grada. U ulicama u kojima se obavljaju radovi povremeno će biti otežan promet, no alternativni putovi osigurani su za sve građane i većih problema u prometu ne bi trebalo biti.

- Projekt Aglomeracije u sklopu kojeg će se izgraditi magistralni vodovod do vodotornja spriječit će u budućnosti situacije koje smo doživjeli prošle godine, kada je u cijelom gradu došlo do pada tlaka vode. Na radove u centru grada nadovezuje se uređenje ceste i parkirališta. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste nakon završetka radova Aglomeracije idemo u frezanje asfalta u samom centru, od Čimena pa do Radićeve ulice, gdje će se postaviti i vertikalna i horizontalna signalizacija. Na taj ćemo način podići sigurnost u prometu, posebice na jednom od najopasnijih pješačkih prijelaza, kod crkve i kod hotela. Najavljene investicije podići će standard i kvalitetu našega grada – objasnio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Našice Darka Cerovskog, direktora Našičkog vodovoda d.o.o. Josipa Mateka i pomoćnika voditelja EU projekta Aglomeracije Našice Damira Farkaša obišao gradilište. Gradonačelnik Kašuba građane je zamolio za strpljenje i razumijevanje zbog povremene neprohodnosti prometnice.

Gradilište kroz centar Našica jedno je od dvadesetak na području grada i susjedne općine Donja Motičina, a koje je otvoreno u sklopu projekta Aglomeracije Našice. Aktivna su gradilišta, kaže pomoćnik voditelja EU projekta Aglomeracije Našice Damir Farkaš, i u naseljima Makloševac, Ceremošnjak te će se nastaviti u Gradcu i Londžici, a radovi traju i u naselju Seona u općini Donja Motičina.

Podsjetimo, radovi na proširenju i modernizaciji vodovodne i kanalizacijske mreže u Našicama i prigradskim naseljima te na području Općine Donja Motičina u sklopu projekta Aglomeracije Našice vrijedni su oko 207 milijuna kuna. Snježana Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike