Mozaik
PINK FLOYD

"Animals" u deluxe formatu
Objavljeno 2. srpnja, 2022.
Legendarni je bend Pink Floyd ovih dana najavio izlazak nadolazećeg izdanja "Animals" na deluxe gatefold formatu, CD-u, LP-u (s gatefold ilustracijama), Blu-rayu i u digitalnom obliku. Pojedinačne verzije bit će objavljene 16. rujna ove godine, a deluxe verzija bit će dostupna od 7. listopada. Prvi put album će biti dostupan u remasteriranom 5.1. surround zvuku.

"Animals" je deseti studijski album Pink Floyda, koji je originalno objavljen u siječnju 1977. Sniman je u njihovu londonskom studiju Britannia Row Studios tijekom 1976. i početkom 1977., a za produkciju je bio zaslužan sam bend. Koliko je album uspješan, dovoljno govori činjenica da se popeo na drugo mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i na treće mjesto u SAD-u, te se smatra jednim od najboljih izdanja koja je bend uopće imao. Album su snimili članovi benda - David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright.

"Animals" je konceptualni album koji se fokusirao na društveno-političke uvjete u Velikoj Britaniji sredinom sedamdesetih godina 20. stoljeća te označava stilsku promjenu u odnosu prema prethodnim radovima benda. Inspiriran romanom "Životinjska farma" Georgea Orwella, album konceptualno opisuje društveno i moralno propadanje društva uspoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja. Iako je prošao dug period od originalnog izlaska albuma "Animals", sam narativ i danas odjekuje jer naša društvena i ekonomska situacija odražava situaciju tog vremena.

Deluxe gatefold verzija uz LP, CD, audio Blu-ray, audio DVD ima i bogatu knjižicu koja sadržava rijetko viđene fotografije, zajedno s fotografijama uživo i memorabilijama, a sam cover albuma redizajniran je za ovo izdanje te prilagođen modernom dobu. Izdanje "Animals 2018 Remix" već sada možete prednaručiti preko Dancing Bearova web shopa - dancingbear.hr. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike