Osijek
DOMAĆINI OBEĆAVAJU ODLIČAN PROVOD

Otvoreni podrumi erdutskih vinarija i fišijada u Aljmašu
Objavljeno 2. srpnja, 2022.
Pozivamo sve ljubitelje ribljeg specijaliteta, glazbe i dobre zabave da u subotu posjete Aljmaš, selo na ušću Drave u Dunav, i uživaju u dobroj hrani i ugodnoj atmosferi. Uz natjecanje u kuhanju fiša, na kojemu će sudjelovati 50-ak kuhara, pozvali smo izlagače, vinare, OPG-ove i udruge s područja općine Erdut koji će se predstaviti i promovirati svoje proizvode - poručio je zamjenik predsjednika TZ općine Erdut Darko Barjaktarević.

Organizatori su TZ i Kajak kanu klub Aljmaš uz podršku Općine Erdut, najtjecanje počinje od 18 sati, za najbolje je kuhare pripremljen nagradni fond od 8000 kuna, a zabavu će upotpuniti žice tamburaškog sastava "5 Tambura". Bit će, naravno, u ponudi i drugih gastronomskih specijaliteta: pržene ribe, šarana u rašljama, roštilja... Uživat će i ljubitelji vinske kapljice - cijelog će dana biti otvoreni podrumi vinarijama erdutskog kraja.

- Podrumi su izuzetno dobro uređeni, u što se možete uvjeriti kroz naše "Dane otvorenog podruma u općini Erdut". Bit će otvorene vinarije Brzica, Antunović, Siber, Danubio, Janečić, Rogić, Magistra i Erdutski vinogradi od 12 sati do večernjih sati. Vina ima, moglo bi se reći, gotovo kao i Dunava, a svaka vinarija pripremit će i svoj program. Pozivamo sve ljubitelje vina i prirode da za vikend obiđu naše erdutsko vinogorje i fišijadu - obećaje odličan provod Barjaktarević. D.Pejić
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije