Osijek
DOMAĆINI OBEĆAVAJU ODLIČAN PROVOD

Otvoreni podrumi erdutskih vinarija i fišijada u Aljmašu
Objavljeno 2. srpnja, 2022.
Pozivamo sve ljubitelje ribljeg specijaliteta, glazbe i dobre zabave da u subotu posjete Aljmaš, selo na ušću Drave u Dunav, i uživaju u dobroj hrani i ugodnoj atmosferi. Uz natjecanje u kuhanju fiša, na kojemu će sudjelovati 50-ak kuhara, pozvali smo izlagače, vinare, OPG-ove i udruge s područja općine Erdut koji će se predstaviti i promovirati svoje proizvode - poručio je zamjenik predsjednika TZ općine Erdut Darko Barjaktarević.

Organizatori su TZ i Kajak kanu klub Aljmaš uz podršku Općine Erdut, najtjecanje počinje od 18 sati, za najbolje je kuhare pripremljen nagradni fond od 8000 kuna, a zabavu će upotpuniti žice tamburaškog sastava "5 Tambura". Bit će, naravno, u ponudi i drugih gastronomskih specijaliteta: pržene ribe, šarana u rašljama, roštilja... Uživat će i ljubitelji vinske kapljice - cijelog će dana biti otvoreni podrumi vinarijama erdutskog kraja.

- Podrumi su izuzetno dobro uređeni, u što se možete uvjeriti kroz naše "Dane otvorenog podruma u općini Erdut". Bit će otvorene vinarije Brzica, Antunović, Siber, Danubio, Janečić, Rogić, Magistra i Erdutski vinogradi od 12 sati do večernjih sati. Vina ima, moglo bi se reći, gotovo kao i Dunava, a svaka vinarija pripremit će i svoj program. Pozivamo sve ljubitelje vina i prirode da za vikend obiđu naše erdutsko vinogorje i fišijadu - obećaje odličan provod Barjaktarević. D.Pejić
Možda ste propustili...

”MAŠTA MOŽE SVAŠTA” I “RAZIGRANE BOJE”

Izložbe u ograncima GISKO-a

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA:

Ivanovac će dobiti školsku dvoranu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENA NAJMANJA KUĆA NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Novo lice kuće Mohatschy, sagrađene u 18. stoljeću

2

ZANIMLJIVI PRIZORI I DALJE PLIJENE POZORNOST PROLAZNIKA

Vodostaj Drave nizak, u stagnaciji

3

GISKO

Umjesto 50 lipa (budućih) 10 centa