Ekonomija
"DECOSPAN MATO FURNIR" NAJUSPJEŠNIJI PODUZETNIK U 2021.

Osječki Mono opet je najbolja IT tvrtka, vinkovački Grad Export najuspješniji ji dugovječni poduzetnik, Zlatnu bilancu dobio i PPK Valpovo
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Fina je u četvrtak navečer dodijelila Zlatnu bilancu najboljim hrvatskim tvrtkama, a ukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2021. godini je tvrtka "Decospan Mato Furnir". Dodijeljeno je ukupno 19 nagrada: 11 zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima, dva priznanja za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja te šest zlatnih bilanci za posebne kategorije. Ove je godine analizirano 144.259 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za nagrade ušlo je njih 3978. Nagrade se dodjeljuju prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima (usklađeno s Basel III smjernicama i MSFI 9 računovodstvenim standardom). Ukupni je pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2021. godini tvrtka "Decospan Mato Furnir" (Oprisavci), koja je ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji "prerađivačka industrija". To je tvrtka iz Brodsko-posavske županije koja proizvodi i razvija pločaste materijale na bazi prirodnog furnira. U djelatnosti "Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo" Zlatnu bilancu dobio je PPK Valpovo, a u djelatnosti "Rudarstvo i vađenje" "Kaming" iz Ljubeščice. Nadalje, u kategoriji "opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija" Zlatnu bilancu dobila je varaždinska tvrtka "Termoplin", a u kategoriji "Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša" najbolje "Zagrebačke otpadne vode - upravljanje i pogon". Tvrtka "Lapor" iz Velike Gorice najbolja je u kategoriji "Građevinarstvo", a "Deichmann trgovina obućom" iz Zagreba u kategoriji "Trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikla". Riječka "Jadranska vrata" dobitnik su Zlatne bilance u kategoriji "Prijevoz i skladištenje", a rovinjska "Valalta" u kategoriji "Pružanje smještaja te priprema i usluživanje hrane".

Pobjednik u kategoriji "Informacije i komunikacije" osječka je tvrtka "Mono", a "Pricewaterhousecoopers savjetovanje" odnio je nagradu za "Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti".

Najuspješniji dugovječni poduzetnik je "Grad Export" iz Vinkovaca, koji se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike za građevinarstvo, a najuspješniji novi poduzetnik zagrebačka je IT tvrtka "Spyrosoft Solutions". Karlovački "HS Produkt" i zagrebačka "Spectra Media" dobili su priznanje za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja.

- Izuzetno smo sretni što je netko primijetio naših 30 godina kontinuiranog i predanog rada. Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo biti u konkurenciji vrijednih i odgovornih tvrtki. Ova je nagrada sinergija 211 djelatnika s nama koji vodimo Grad-Export, obiteljsku tvrtku u koju prenosimo naše obiteljske odnose, što je jamac našeg uspjeha - rekao je za Glas Slavonije, još pod dojmom primljene nagrade, osnivač, direktor i vlasnik Grad-Exporta.M.Flego/H

Možda ste propustili...

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike