Novosti
GORDAN GRLIĆ RADMAN:

Milanović je nedosljedan i nepredvidljiv
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
Predsjednik Republike Zoran Milanović dvorska je luda u svojoj nedosljednosti, kazao je u četvrtak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman, napomenuvši kako je Milanović prije dva mjeseca govorio da je izdajica svatko tko glasa za pristupanje Švedske i Finske u NATO bez izmjene izbornog zakona u BiH, ali je sada podržao njihovu kandidaturu.



Predsjednik Milanović je u srijedu kritizirao što na samitu NATO-a u Madridu nije bilo nikoga iz Vlade. "Srećom, nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje treba netko biti na ovim sastancima, to ti je dužnost. Ne moraš biti u mom društvu, ali netko treba predstavljati Vladu", rekao je Milanović.



Gordan Grlić Radman kaže da je “u toj rečenici dosta kontroverzi i vrlo je kontradiktorna”. “On je ispao dvorska luda u svojoj nedosljednosti. Ali mislim, kada pogledam retroaktivno, da je upravo svojim postupcima pridonio lošoj reputaciji u tom trenutku Hrvatske, da je pokidao sve veze sa saveznicima, da se Hrvatska našla u jednom teškom trenutku objašnjavanja zašto se protivi članstvu ovih zemalja”, poručio je Grlić Radman. Istaknuo je i da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pripremilo materijale i “talking pointse” Milanoviću za samit NATO-a te da je na samitu bio hrvatski stalni predstavnik, ali da nikoga iz Vlade nije bilo zbog Milanovićeve “nepredvidljivosti”. “Kakva god kohabitacija bila, uvijek treba naći zajednički jezik kada je u pitanju interes hrvatskih građana, interes Hrvatske i tu Vlada apsolutno pruža ruku, a za sve ostalo pitajte njega zašto je to tako. Upravo njegovo ponašanje rezultiralo je time da je otišao u Madrid sam”, rekao je ministar Gordan Grlić Radman nakon sjednice Vlade. Ministar vanjskih i europskih poslova smatra da je predsjednik Milanović “širio negativne poruke, sramotio Hrvatsku i štetio njezinom ugledu”, dok je njegovo izražavanje “između režanja i laveža”. “Drago nam je da je i on sam vidio štetnost svojih izjava i da je podržao obje zemlje u NATO-u”, kazao je Gordan Grlić Radman. Ponovio je da Vlada “snažno podržava proširenje jer time se izravno jača i naša sigurnost, sigurnost Republike Hrvatske i hrvatskih građana”. H
Možda ste propustili...