Osijek
KOORDINACIJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA

Solarni paneli odgovor su na energetsku krizu
Objavljeno 1. srpnja, 2022.
Iako su ljetne vrućine postigle vrhunac i svi misle na to kamo na godišnji odmor, u općinama i gradovima Osječko-baranjske županije i samoj županijskoj upravi ne prestaje se raditi. U četvrtak je tako održana koordinacija Osječko-baranjske županije s čelnicima jedinica lokalnih samouprava.

Raspravljalo se o projektima u tijeku, ali i o onima u pripremi, kako ih sve skupa odraditi što kvalitetnije, no "pretresle" su se i mnoge druge teme. Zato, čulo se, i postoje ovakve koordinacije koje provodi Osječko-baranjska županija; kako bi načelnici i gradonačelnici bili informirani iz prve ruke, odnosno da precizne informacije pravovremeno dođu do onih kojima su potrebne.

Tako se između ostalog govorilo i o korištenju obnovljivih izvora energije. Zamjenik župana Mato Lukić izjavio je kako je ovo posljednja koordinacija prije ljetne stanke za koju su priredili nekoliko prezentacija sa stručnim službama.

- Govorilo se o mogućnostima uvođenja solarnih panela, odnosno korištenja obnovljivih izvora energije koji su u posljednje vrijeme sve češća tema, s obzirom na aktualno stanje s energentima. Ta je tema bila i dio rasprave na dan ranije održanoj skupštini Osječko-baranjske županije. Nadalje, Javna ustanova Županijska razvojna agencija predstavila je mogućnosti koje općine i gradovi imaju u smislu korištenja tehničke pomoći Agencije - kazao je Lukić.

Predstavljen je, u svrhu potreba javnih službi, projekt upravljanja kritičnim situacijama, a zatim je i projekt o razvoju osviještenosti i potrebi zaštite šuma preko socijalno potaknute sadnje stabala, odnosno šuma. D.Pejić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike