Osijek
POSJET DIPLOMATA NORDIJSKIH ZEMALJA

O pametnom turizmu i digitalnoj budućnosti
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
Osijek je jučer posjetilo četvero visokih diplomatskih predstavnika nordijskih zemalja koji djeluju u Hrvatskoj. Među njima je bio i finski veleposlanik Kalle Kankaanpää. Objasnio nam je razlog njihova dolaska u naš grad, a mjesto susreta bio je Konzulat Republike Finske u Osijeku, koji vodi počasna konzulica Zrinka Špoljarić.

- Osijek ima velike potencijale. Zanima nas povećanje gospodarske suradnje u području trgovine i turizma, zbog čega smo i otvorili svoj konzulat. Zamislili smo današnji nordijski događaj u Osijeku kao prigodu da razgovaramo o tzv. pametnom turizmu. Poput Hrvatske, i Finska je dosta ovisna o turizmu. Imamo prekrasnu prirodu, tisuće jezera i Laponiju, ali i vrlo zanimljive gradove. Ovamo smo došli kao predstavnici četiriju zemalja, članica Nordijskog vijeća. Surađujemo međusobno niz godina dijeleći iste vrijednosti te jezičnu, kulturnu i zemljopisnu bliskost - rekao nam je Njegova Ekscelencija Kalle Kankaanpää.

Veleposlanike Kraljevine Švedske, Kraljevine Danske i Republike Finske, Dianu Helen Madunić, Olea Frijs-Madsena i Kallea Kankaanpää, te zamjenicu veleposlanika Kraljevine Norveške Hommu Latif primili su u četvrtak osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki dogradonačelnik Dragan Vulin. Poslijepodne je četvero diplomata sudjelovalo u radu konferencije City Upgrade prenoseći nam iskustva svojih zemalja u osiguravanju digitalne i održive budućnosti gradova. D.C.
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike