Osijek
NARODNA TRADICIJA OPSTAJE

17. Dani sela Laslova
Objavljeno 1. srpnja, 2022.
Kako priliči običajima i tradiciji, zadnjeg tjedna u lipnju održani su 17. Dani sela Laslova - Ususret žetvi. Riječ je o kulturnoj priredbi koja zorno prikazuje bogatstvo naše tradicijske kulture.



- Ovogodišnje Dane sela Laslova obilježili su nastupi brojnih kulturno-umjetničkih društava, sportskih i društvenih događanja u koja su se uključile udruge koje djeluju na području naše općine. Kultura povezuje, kultura uzdiže, kultura čuva i njeguje tradicije i običaje, kultura promiče diljem svijeta posebnosti naše zajednice, a upravo to čini Kulturno-umjetničko društvo Petefi Šandor, kojem čestitamo na predivnom programu, kao i svim udrugama koje su se uključile sa svojim aktivnostima u Dane sela Laslova. Bez njihova sudjelovanja ovakav program u našem selu Laslovu ne bi se mogao održati na razini koju želimo - kaže načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić.



Kako se moglo vidjeti, na pozornici su se ispod šatora izmjenjivali folkloraši, bilo je za svakoga ponešto, pa ne čudi da se orila zajednička pjesma i izvođača i gostiju koji su došli pogledati ovu uvijek zanimljivu laslovačku priredbu. Nastupali su i mali folkloraši koji su jamstvo da će narodni običaji na ovim prostorima opstati i u idućim generacijama. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike