Regija
POTPORE PROJEKTIMA

Županji 880.000 kuna za igralište i atletsku stazu
Objavljeno 1. srpnja, 2022.
Riječ je o dva košarkaška i dva odbojkaška terena, rukometnom igralištu i stazi za trčanje
ŽUPANJA - Na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini prijavljen je 261 projekt, a sredstva su dodijeljena za 77 najbolje ocijenjenih. Među njima je i projekt Grada Županje, koji je u samome vrhu prema odobrenom iznosu sredstava. Za izgradnju vanjskog polivalentnog sportskog igrališta i atletske staze kod OŠ Ivana Kozarca dodijeljeno je 880.000 kuna, a maksimalan iznos potpore bio je 900.000 kuna.

Na zahtjev škole Skupština Vukovarsko-srijemske županije, koja je njezin osnivač, dala je suglasnost za osnivanje prava građenja u korist Grada Županje bez naknade, u svrhu realizacije ovoga projekta na školskom zemljištu, jer je on od apsolutnog interesa za dobrobit djece i mladih. Na površini od oko 2500 kvadrata predviđena su dva košarkaška i dva odbojkaška terena te rukometno igralište, a oko njih atletska staza za trčanje široka pet metara, s pet traka, sa zaletištem i bazenom za skok u dalj. Nakon asfaltiranja i ugradnje različitih sportskih podloga bit će riješena i odvodnja, a istodobno s navedenim zahvatima uredit će se i okoliš. Prostor će biti prilagođen potrebama škole i sportskih udruga koje nestrpljivo čekaju završetak izgradnje i nove terene, koje odavno priželjkuju i za kojima već dugo postoji velika potreba. Procijenjeni troškovi su dva milijuna kuna.

Gradonačelnik Damir Juzbašić ne krije zadovoljstvo i ističe da je riječ o vrlo važnom i za Županju značajnom projektu, jer će ulaganja u sportsku infrastrukturu djeci i mladima osigurati još kvalitetnije uvjete i dodatne mogućnosti za bavljenje sportom i postizanje još boljih rezultata. A ujedno će pridonijeti i njegovoj popularizaciji i povećanju kvalitete života u gradu. Kvalitetu ovoga projekta, iza kojeg stoji Županjska razvojna agencija ŽURA, prepoznali su i u Ministarstvu turizma, dodijelivši mu drugi najveći iznos potpore. Ostatak sredstava za gradnju vanjskog polivalentnog sportskog igrališta i atletske staze kod škole osigurat će Grad Županja.

Na natječaju Ministarstva turizma i sporta, osim županjskog, s područja Vukovarsko-srijemske županije, odobreno je sufinanciranje i triju općinskih projekata. Općini Borovo je za projekt "Fit Borovo" odobreno 150.000 kuna, a isti će iznos dobiti i Općina Jarmina za izgradnju i opremanje vanjskog vježbališta.

Općini Privlaka je za sanaciju postojećeg pomoćnog nogometnog igrališta Savunike dodijeljeno 750.000 kuna.

Marija Lešić Omerović
KREDIT ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA
Grad će dići kredit od oko 4,5 milijuna kuna za sufinanciranje četiriju projekata. Uz ostatak sredstava za gradnju polivalentnog igrališta kod škole, osigurat će i potrebnih dva milijuna kuna za infrastrukturno opremanje poduzetničke zone Sječine. Toliko mu, uz dobivena tri milijuna kuna iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, nedostaje za taj projekt. Sagradit će i dječje igralište u Mažuranićevoj ulici, za koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Županji dodijelilo 210.000 kuna. Namjera je riješiti i elektrifikaciju lovačke kuće. Odluku o kreditnom zaduženju i iznosu donijet će Gradsko vijeće na sjednici 13. srpnja.

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike