Regija
GRADSKO VIJEĆE PRIHVATILO IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA ZA 2021. GODINU

Prihodi ostvareni u iznosu od 42 milijuna kuna
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
DONJI MIHOLJAC - Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće o izvršenju lanjskog proračuna koje je podnio gradonačelnik Goran Aladić. Prema obrazloženju, ukupni prihodi i primitci, planirani u iznosu od 60 milijuna kuna, ostvareni su u visini od 42 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi i izdatci, koji su bili planirani u godišnjem iznosu od 66,5 milijuna kuna, izvršeni u iznosu od 44 milijuna kuna.

Prihodi poslovanja ostvareni su u iznosu od 38 milijuna kuna, a najveći su bili od kapitalnih pomoći, 22,6 milijuna kuna. Na rashodnoj strani najviši iznosi otpadaju na materijalne rashode i za zaposlene, subvencije, pomoći i naknade građanima i kućanstvima.

U nastavku sjednice raspravljalo se o izvješću o prošlogodišnjem radu gradonačelnika. Predsjednika Gradskog vijeća Dražena Trcovića zanimale su ukupne investicije u dosadašnjem mandatu. Gradonačelnik Aladić je investicije procijenio na 140 milijuna kuna. Na Trcovićevu primjedbu da se moglo i više, pogotovo nakon fiskalnog izravnanja, gradonačelnik je kazao kako investicije treba zbrajati na kraju mandata te da neki projekti zbog administrativnih procedura teku sporije.

Na aktualnom satu raspravljalo se, između ostaloga, o gradnji vrtića u Rakitovici te o nedostatku vode u posebnom ornitološkom rezervatu Podpanj. S.F.
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike