Osijek
IZASLANSTVO NORDIJSKIH ZEMALJA U OSIJEKU

"Ovdje u Slavoniji imate fantastičan potencijal"
Objavljeno 30. lipnja, 2022.

Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek danas je posjetilo izaslanstvo veleposlanstava četiriju nordijskih zemalja. Tom prilikom, veleposlanicu Kraljevine Švedske u RH Dianu Madunic, veleposlanika Republike Finske u RH Kalle Kankaanpää, veleposlanika Kraljevine Danske u RH Ole Frijs-Madsena i otpravnicu poslova veleposlanstva Kraljevine Norveške u RH Hommu Latif primili su župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Imajući u vidu bogato iskustvo i uspješnost u primjeni načela održivog razvoja i digitalizacije na gospodarstvo i sve aspekte društva u četirima nordijskim zemljama, kao i činjenicu da se Županija i Grad također usmjeravaju ka zelenoj tranziciji, teme sastanka poglavito su se odnosile na mogućnost buduće suradnje i prijenos znanja. "Prvi put u Osječko-baranjskoj županiji imamo ovako veliku delegaciju nordijskih zemalja, od kojih zasigurno kao zemlja možemo puno toga naučiti. Digitalna transformacija i održivi razvoj teme su o kojima smo danas razgovarali, a o kojima ćemo i nastaviti komunicirati u smislu konkretnih projekata koje ćemo zajedno razvijati u budućnosti",  rekao je župan Anušić. Vulin je istaknuo da je Osijek dobitnik nagrade “Eco city” za najbolja rješenja u razvijanju zelenih politika.

Veleposlanica Kraljevine Švedske istaknula je da je primjetan rad na tranziciji prema održivosti i digitalizaciji u ovom dijelu Hrvatske, dok je veleposlanik Danske naglasio da se najveći napredak može ostvariti ako radimo zajedno. "Tranzicija se intenzivno događa u našim zemljama i ubrzano mijenja industriju i način života. Ovdje u Slavoniji imate fantastičan potencijal u tom pogledu u budućnosti, a mi smo danas ovdje jer želimo s vama na tome surađivati", poručila je veleposlanica Madunic. D.Ku.

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike