TvObzor
SNJEŽANA I GORAN TRIBUSON PRIPREMILI NOVU POSLASTICU

Počelo snimanje HRT-ove humoristične serije “Oblak u službi zakona”
Objavljeno 1. srpnja, 2022.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) nedavno je, na lokaciji u Freudovoj ulici u Sigetu, a u suradnji i izvršnoj produkciji zagrebačkog Interfilma, počela snimanje svoje nove humoristične serije “Oblak u službi zakona”.Naime, nakon uspješnice “Odmori se, zaslužio si” scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su nam već i novu poslasticu, obiteljsku humorističnu seriju - “Oblak u službi zakona”, čiju režiju potpisuju Snježana Tribuson i Dražen Žarković, a izvršni producent je Ivan Maloča (Interfilm). Spoj je to obiteljske serije s laganim krimizapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik, idealist i poštenjačina koji vjeruje u ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih zapravo nema.

- Ono što, recimo, možete pročitati u crnoj kronici. Nikola nije nikakav inspektor, nije nikakva velika faca, već običan policajac - napominje Snježana Tribuson.

Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može pronaći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često radi na crno. Kreativna, znatiželjna i pomalo samozatajna, posvećena je Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković). Dva njihova sina, adolescenti Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući, a za starijeg se Brunu, koji nikako da završi školu, to nipošto ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec), koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega.

Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su niza smiješnih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj - provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prijevare... No, iako je u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin), koji ima široku lepezu interesa, pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Koenigsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

- “Oblak u službi zakona” je za naše prilike unikatan spoj obiteljske serije s light krimislučajevima. Dakle, nema krvoprolića, zapleti su lagani - kaže redatelj Dražen Žarković.

Glumačku postavu čine Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Zoran Čubrilo, Željko Koenigsknecht, Igor Mešin, Ksenija Marinković i drugi. Seriju “Oblak u službi zakona”, koja će se sastojati od ukupno 14 epizoda, na malim ekranima možemo očekivati u jesen ove godine. D. Miklić
Glumačku postavu čine Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Borna Fadljević, Goran Navojec, Igor Mešin, Ksenija Marinković...

Možda ste propustili...

”DESET NAJVEĆIH BLAGA POMPEJA” OD 14. KOLOVOZA NA HTV1

Ulice i kuće Pompeja kao prozor u život i doba starih Rimljana

KAKO JE DONJI MIHOLJAC POSTAO ATRAKTIVNO KONCERTNO ODREDIŠTE

Prandau Festival

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAKO JE DONJI MIHOLJAC POSTAO ATRAKTIVNO KONCERTNO ODREDIŠTE

Prandau Festival

2

BLIŽI SE JUBILARNO, 20. IZDANJE LIBURNIA FILM FESTIVALA

U konkurenciji 19 recentnih dokumentaraca; po četiri svjetske i hrvatske premijere

3

SNIMLJENA PREMA POSLJEDNJOJ KNJIZI IZ TRILOGIJE

Druga sezona popularne dramske serije “Saga o Forsyteima”