Regija
POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ

Škola plivanja i za djecu s teškoćama
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
POŽEGA



Prvi put ovog ljeta Požeški sportski savez organizira na Gradskim bazenima Školu plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama. Školu, koja će trajati 20 sati tijekom dva tjedna, pohađat će do 24 polaznika različite dobi.

- Svaki dan susrećemo se s roditeljima koji imaju djecu za koju se bore s cijelim sustavom. Ove smo godine mogli prijaviti projekt preko Ministarstva turizma i sporta te smo odlučili pokrenuti novu tradiciju, Školu plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama - kaže voditelj Alen Ivanović, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Julija Kempfa, koja ima posebne odjele za djecu s poteškoćama. Dodaje kako se nadaju da će sljedećih godina imati i više polaznika.

Škola plivanja za sve je polaznike besplatna, a Grad i Požeški športski savez djeci su osigurali i godišnju sezonsku ulaznicu za bazen. Voditelji programa diplomirani su kineziolozi.

Tradicionalna Škola plivanja, koja se održava svakog ljeta, počet će u ponedjeljak, 11. srpnja, i trajat će do 5. kolovoza, a upisi su 9. i 10. srpnja na ulazu na Gradske bazene. Koliki je interes za tu aktivnost govori podatak da ju je prošle godine pohađalo više od pet stotina djece. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike