Crna kronika
OČEVID NESREĆE KOD SOTINA

Skrivio sudar pa smrtno stradao na mjestu nesreće
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
Vozač Mercedesa iz Bapske smrtno je stradao, a vozač i suvozačica iz Renaulta su ozlijeđeni

Nakon obavljenog očevida policije i općinskog državnog odvjetnika iz Vukovara poznati su uzroci teške prometne nesreće u kojoj je jedna osoba izgubila život nedaleko od Sotina. Kako priopćava Policijska uprava vukovarsko-srijemska, nesreća se dogodila u utorak u 14.05 na cesti između Sotina i Tovarnika. Do nesreće je došlo kada je 58-godišnji vozač Mercedesa vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Sotina u smjeru Tovarnika, dolaskom do mjesta prometne nesreće u blagom desnom zavoju automobilom prešao na lijevi prometni trak. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao Renault vukovarskih registracija koji je vozio 28-godišnjak. Došlo je do izravnog sudara nakon čega se Mercedes okrenuo na cesti i zaustavio prepriječen na oba prometna traka, a Renault, u kojem su bile dvije osobe, sletio je s ceste.



Kako je riječ o prometnoj cesti, vrlo brzo su na mjesto nesreće iz oba smjera naišla druga vozila. Vidjevši razbijena vozila, pohitali su unesrećenima u pomoć te je odmah pozvana policija i hitna pomoć. Prva policijska patrola stigla je iz Sotina za nekoliko minuta, brzo su se na mjesto nesreće dovezla i dvoja kola hitne pomoći. Liječnički timovi pomogli su osobama koje su se nalazile u Renaultu, 28-godišnjem vozaču i 27-godišnjoj suvozačici. Njih dvoje su jednim kolima hitne odmah prevezeni na pružanje liječničke pomoći u vukovarsku bolnicu. Nažalost, vozaču Mercedesa nije se moglo pomoći jer je od težine zadobivenih ozljeda u nesreći smrtno stradao na mjestu nesreće. Liječnik hitne pomoći samo je mogao konstatirati smrt 58-godišnjaka. Kako neslužbeno doznajemo, poginuli vozač je iz Bapske kod Iloka.

Na mjesto nesreće pristigli su i vukovarski profesionalni vatrogasci koji su pomagali djelatnicima hitne pomoći u izvlačenju ozlijeđenih iz Renaulta, a vatrogasci su i na oba vozila skinuli kleme s akumulatora kako ne bi došlo do izbijanja požara. Cesta između skretanja za Lovas i skretanja za Miluševce bila je zatvorena za sav promet za vrijeme očevida, od 14.10 do 19 sati. I dok su se vozači kombija i automobila polukružno okretali i nastavili svoj put preko Lovasa prema Vukovaru, desetak vozača šlepera bilo je prisiljeno satima čekati na cesti da očevid završi jer se zbog veličine vozila i uske ceste, nisu mogli polukružno okrenuti.

Milan Bugarić
RECIDIVIST PIJAN SKRIVIO NESREĆU
Prometna nesreća s materijalnom štetom zbila se i na Trgu grofova Erdodyja u Popovači. Skrivio ju je vozač auta, 29-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,7 promila i još bez položenog vozačkog. Zbog nekretanja sredinom obilježenog prometnog traka u kružnom toku, udario je u rubni kamen, a potom u dva metalna stupića i u prometni znak. Tijekom policijskog očevida utvrđeno je kako se radi o ponavljaču prekršaja, pa je uhićen i odveden na triježnjenje. Nekoliko sati kasnije doveden je pred nadležnog prekršajnog suca.

Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike