Regija
SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE ČAČINCI

Rebalansom je povećan proračun, a pomoć slijedi i za domaće poduzetnike
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
ČAČINCINa sedmoj sjednici Općinskog vijeća Čačinci glavna točka dnevnog reda bilo je usvajanje rebalansa proračuna, odnosno prvih izmjena i dopune proračuna za 2022. godinu. Pročelnica Marija Vreš naglasila je kako je rebalansom ukupan proračun Općine Čačinci planiran u iznosu od 18.048 milijuna kuna.

- Prihodi i primici, kao i rashodi i izdaci Općine Čačinci u prvotnom su planu proračuna bili planirani u iznosu od 16,1 milijun kuna. Rebalansom su prihodi povećani za 80,2 tisuće kuna, a rashodi su smanjeni za 555,5 tisuća kuna. Planirano je i pokriće manjka prihoda od nefinancijske imovine u iznosu 2,4 milijuna kuna. U cijelosti je planirano i pokriće manjka iz 2021. godine u iznosu od 635,8 tisuća kuna – rekla je Vreš.

U nastavku sjednice pred vijećnicima je bio Program poticanja poduzetništva Općine za 2022. godinu.

- Subvencionirat ćemo troškove zakupa poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru u Orahovici, gdje imamo šest stanara, s do 4000 kuna po korisniku, i to je najam koji kreće od druge godine boravka. Mi već niz godina subvencioniramo naše obrtnike oslobađanjem plaćanja najma, sve one koji koriste općinski prostor, što je rezultiralo time da smo iznajmili sve naše lokale – rekao je Jurenac, nakon čega su vijećnici ovaj program i potporu stanarima inkubatora u Orahovici jednoglasno prihvatili. V.G.
Možda ste propustili...

NA MJESTU BUDUĆEG PARKINGA ZA TERETNJAKE ISKOPANE PRVE PROBNE ARHEOLOŠKE SONDE

Autopark uz A3 pokrenut će gospodarstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana