Sport
TRENER VRATARA: OVO NIKAD NISAM DOŽIVIO

Osijek ima pet vratara, ako
Ivušić ode, doći će još jedan
Objavljeno 29. lipnja, 2022.
Ivušić i Malenica dokazane su kvalitete, a mlađi vratari velik su klupski kapital

Vezani članci

PREDSJEDNIK SE KRATKO ZADRŽAO U SV. MARTINU I OPET IZBJEGAVAO NOVINARE

Ferenc Sakalj obišao bijelo-plave

Trener bijelo-plavih Nenad Bjelica na startu je priprema za novu sezonu zaključio kako je zadovoljan igračkim kadrom kojim raspolaže, jer za svaku poziciju u momčadi ima tri rješenja, a za neke i više.



Jedno od tih mjesta je i ono vratarsko, jer je u Sv. Martinu sada čak pet "portira" - Ivica Ivušić, Marko Malenica, Marko Barešić, Franko Kolić i Tin Sajko. To je jasan pokazatelj da osječki klub još dugo neće morati voditi brigu oko vratara.

Neizvjesnost oko Ivušića


Tako ispada da je jedan od najzaposlenijih ljudi na pripremama trener vratara Silvijo Čavlina, koji će priznati da se prvi put u svom poslu susreo s takvom situacijom.

- Nikada dosad nisam imao pet vratara na pripremama. Nije to problem, ali je trebalo malo prilagoditi način na koji radimo kako bi treninzi ostali dinamični i zanimljivi. U Ivušiću i Malenici imamo dokazanu kvalitetu, a u mlađim vratarima imamo velik potencijal jer osječka škola vratara uvijek je bila na visokoj razini. Za njih će najvažnije biti da se nađe način koji će im u novoj sezoni omogućiti nastavak razvoja kroz natjecateljske utakmice. Vratarska je pozicija specifična jer ona traži konstantnu igranja. Osim toga, iskustvo se najbolje stječe kroz pritisak natjecateljskih utakmica - zaključio je Čavlina.

Čim se dotakne vratarsko pitanje, nemoguće je izbjeći status A reprezentativca Ivice Ivušića, koji bi ovog ljeta mogao napustiti Gradski vrt. Zanimanje za njega je veliko, ali konkretnih ponuda još nema. Nenad Bjelica još nije istaknuo ni cijenu po kojoj bi bio spreman pustiti jednog od svojih najjačih aduta, ali ako se Ivušićev transfer dogodi, bit će spreman reagirati na tržištu.

- Ode li Ivušić, dovest ćemo iskusnog vratara slične klase, pa neka se s Malenicom bori za "jedinicu". Za novu sezonu na raspolaganju moramo imati dva kavlitetna vratara, a treće mjesto popunit će jedan golman iz ove mlađe garde koju imamo - objasnio je Bjelica.

Koliko je jak vratarski arsenal, najbolje govori to što su svi oni aktualni ili bivši reprezentativci Hrvatske. Ivušić je kod Dalića u A reprezentaciji, Malenica i Barešić bili su u mlađim selekcijama Hrvatske, Kolić je standardni vratar U-19 reprezentacije, a Sajko ima sličan status u U-17 uzrastu "kockastih".

Svi na posudbe


Upravo zbog tih kvaliteta triju mladih vratara bila bi šteta da neki od njih novu sezonu provede u zapećku, jer su Ivušić i Malenica nedodirljivi tandem kada je prva momčad u pitanju. Bjelica ima spreman plan za sva tri mlada vratara.

- Barešiću ćemo pokušati pronaći posudbu u klubu prvoligaške razine, Kolića bismo, pak, također željeli poslati na posudbu, ali na drugoligašku razinu, s tim da bi on bio na dvojnoj registraciji kako bismo ga u svakom trenutku mogli povući s posudbe ako bi se za to pokazala potreba. Što se Sajka tiče, on će iskustvo skupljati braneći vrata naše druge momčadi, koja će se natjecati na trećeligaškoj razini - otkrio je trener bijelo-plavih.

Bjeličin plan je dobar, samo ga treba i realizirati na željeni način. Ipak, još neko će vrijeme sva petorica biti tu, jer s posudbama ne treba brzati. Važno je pronaći klubove u kojima će oni imati željenu minutažu.

Uglavnom, NK Osijek u bližoj budućnosti neće mučiti problemi oko vratarskog pitanja.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike