Sport
ULAGANJE U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Sufinancirat će se 77 projekata
Objavljeno 29. lipnja, 2022.
Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluku o sufinanciranju 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kune, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta.

- Dostupnost sportske infrastrukture djeci, rekreativcima i profesionalnim sportašima u svim dijelovima Hrvatske jedan je od naših najvažnijih strateških ciljeva te smo ove godine izdvojili dosad najveći iznos za izgradnju i obnovu rekordnog broja sportskih projekata. Prepoznali smo i najveći izazov jedinica lokalne samouprave do 10.000 stanovnika, koje, prema analizi provedenoj u okviru izrade Nacionalnog programa športa, imaju najmanju stopu ulaganja u sport, te smo uveli i novu programsku skupinu namijenjenu izgradnji vanjskih vježbališta na otvorenom u tim sredinama. U sklopu 77 projekata financirat će se 22 takva projekta, u vrijednosti većoj od tri milijuna kuna, i na taj način u cijeloj Hrvatskoj potičemo građane na bavljenje sportom te pozitivno utječemo na loše pokazatelje bavljenja tjelesnom aktivnošću opće populacije - istaknula je ministrica Brnjac.

Na natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000 kuna, a sredstva će biti dodijeljena za 77 najbolje ocijenjenih projekata. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike