Regija
U MIMOHODU ĆE BITI VIŠE OD 75 KUD-OVA I TRIDESETAK ZAPREGA

Vinkovačke jeseni od 9. do 18. rujna, otvara se i Bircuz
Objavljeno 29. lipnja, 2022.

VINKOVCI - Ovogodišnje, 57. Vinkovačke jeseni održat će se od 9. do 18. rujna na vinkovačkim trgovima, ulicama i sokacima, a tema im je “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!”. Autor scenarija i redatelj svečanoga otvorenja, Marko Sabljaković, ovaj put progovara o ravnici, koja je slavonskomu čovjeku izvor ne samo nadahnuća nego i životnih blagodati.



- Novost je ovogodišnjih Jeseni Bircuz u prolazu Crvenog križa, koji će raditi svih dana ove manifestacije, gdje će Vinkovčani i njihovi gosti pronaći zabavu i osjetiti doživljaj Slavonije iz nekog prošlog vremena. Nadam se da će 16. rujna, kada je svečano otvorenje, biti lijepo vrijeme, a ne kao lani, kada je padala kiša – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora 57. Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Ivan Bosančić na predstavljanju ovogodišnje manifestacije u parku na Trgu bana Šokčevića, u debeloj hladovini ispred zgrade Gradskog muzeja. Dodao je da sve počinje vikend ranije, u petak, 9. rujna, Folklornim večerima, Dječjim Vinkovačkim jesenima i bogatim zabavnim programom koji će trajati svih deset dana.



Marija Liščić Drmić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam, podsjetila je kako je svih dana Jeseni Slavonski sokak na obali Bosuta, gdje će se na štandovima i u kućicama predstaviti slavonski obrtnici i OPG-ovci uz tamburaše svakog dana od 18 do 22 sata, u Dugoj ulici ispred parka bit će Vinski šor s ponudom vinara iz cijele Hrvatske, a Bircuz će, naravno, ponuditi slavonske specijalitete.



- Svakog dana na Folklornim večerima nastupit će po 10-ak folklornih skupina iz Vukovarsko-srijemske županije, u subotu i nedjelju je međužupanijska smotra, a u nedjelju mimohod dječjih folklornih skupina s 2500 djece. U nedjelju, 18. rujna, svečani je mimohod sudionika ulicama grada, u kojemu će biti više od 75 KUD-ova, 30-ak zaprega i desetci jahača – kazao je Stjepan Đurković, tajnik Organizacijskog odbora 57. Jeseni. M. Flego

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike