Regija
IZ MINISTARSTVA TURIZMA I SPORTA:

Gradu Županji za sportsko igralište odobreno 880 tisuća kuna
Objavljeno 28. lipnja, 2022.

Ministarstvo turizma i sporta je Gradu Županji za izgradnju vanjskog polivalentnog sportskog igrališta i atletske staze kod Osnovne škole Ivana Kozarca odobrilo 880.000 kuna.


Na natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini prijavljen je 261 projekt, a sredstva su dodijeljena za 77 najbolje ocijenjenih. Među njima je i projekt Grada Županje, koji je u samome vrhu, jer je maksimalan iznos potpore bio 900.000 kuna.


Na površini od oko 2500 kvadrata kod OŠ Ivana Kozarca predviđena su dva košarkaška i dva odbojkaška terena te rukometno igralište, a oko njih atletska staza za trčanje široka pet metara, s pet traka, sa zaletištem i bazenom za skok u dalj. Nakon asfaltiranja i ugradnje različitih sportskih podloga, bit će riješena i odvodnja, a istodobno s navedenim zahvatima uredit će se i okoliš. Prostor će biti prilagođen potrebama škole i sportskih udruga. Procijenjeni troškovi su 1,5 milijuna kuna, plus PDV.


Gradonačelnik Damir Juzbašić ne krije zadovoljstvo i ističe da je riječ o vrlo važnom i za Županju značajnom projektu, jer će ulaganja u sportsku infrastrukturu djeci i mladima osigurati još kvalitetnije uvjete i dodatne mogućnosti za bavljenje sportom i postizanje još boljih rezultata. A ujedno će doprinijeti i njegovoj popularizaciji. Kvalitetu ovoga projekta, iza kojeg stoji Županjska razvojna agencija ŽURA, prepoznali su i u Ministarstvu turizma, dodijelivši mu drugi najveći iznos potpore među 77 prijavitelja iz cijele Hrvatske. Ostatak sredstava za gradnju vanjskog polivalentnog sportskog igrališta i atletske staze kod škole osigurat će Grad Županja.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike