Crna kronika
NA ZAPADNOJ OSJEČKOJ OBILAZNICI

Izravan sudar dvaju auta
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
Na vozilima je nastala velika šteta, a pukom srećom nije bilo teže stradalih

Ponedjeljak nije mogao proći bez prometnih nesreća u Slavoniji. Županijski centar 112 i Policijska uprava osječko-baranjska izvijestili su da je u ponedjeljak i prvim satima utorka evidentirano sedam prometnih nesreća, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Na vozilima je pak nastala veća materijalna šteta. U dvije prometne nesreće vozači su bili alkoholizirani.



Prometna nesreća s velikom materijalnom štetom zbila se na dijelu zapadne osječke obilaznice u blizini trgovačkog centra Portanova. Zbog još neutvrđenih razloga na raskrižju zapadne obilznice i pristupne ceste prema Svilajskoj ulici, odnosno izlazu na južnu osječku obilaznicu, došlo je do izravnog sudara dvaju automobila. Na oba vozila uništen je prednji dio, uključujući i motore, pa se šteta procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. Srećom, u oba su se vozila aktivirali zračni jastuci, pa težih posljedica za vozače i putnike u autima nije bilo. Jedan automobil zaustavio se na desnom prometnom traku u smjeru nadvožnjaka preko Strossmayerove ulice, a drugi na pristupnoj cesti prema južnoj osječkoj obilaznici - Obilaznici 106. brigade ZNG-a RH.

Na intervenciju su osim policije pozvani i osječki profesionalni vatrogasci, koji su na oštećenim vozilima otpojili "kleme" s akumulatora jer je postojala opasnost od izbijanja požara. U vrijeme policijskog očevida promet zapadnom obilaznicom bio je otežan, a vozila koja su se iz smjera Višnjevca namjeravala uključiti na južnu obilaznicu preusmjeravana su na Svilajsku ulicu. Nakon očevida cestu su očistili i oprali djelatnici nadležne cestarske službe jer je dosta ulja nakon sudara završilo na kolniku. Oba oštećena vozila odvezena su s mjesta sudara.



Istoga dana na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća. U 14 sati na parkiralištu na Trgu slobode u Vinkovcima 58-godišnjakinja je automobilom skretala ulijevo na parkirališno mjesto kada je u njezino vozilo udario automobil požeških registracija čiji se vozač, nakon kraćeg razgovora s 58-godišnjakinjom, automobilom udaljio. U sudaru je 58-godišnja vozačica zadobila teže ozljede. Policija traga za vozačem, a o prometnoj nesreći dostavit će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



Oko 18.10 na raskrižju Vukovarske ulice i Milorada Šerbića u Negoslavcima 75-godišnjak je iz ulice Milorada Šerbića biciklom ušao u raskrižje s Vukovarskom ulicom, koja ima prednost prolaska, i pritom oduzeo prednost automobilu kojim je upravljala 29-godišnjakinja krećući se kolnikom Vukovarske ulice. U središnjem dijelu raskrižja prednji dio osobnog automobila udario je u lijevu bočnu stranu bicikla, a prilikom pada na kolnik biciklist je lakše ozlijeđen. Zbog prometnih prekršaja 75-godišnjem biciklistu bit će uručen prekršajni nalog.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike