Regija
PREDSJEDNIK ŽO HSU-a VINKOVIĆ:

"Ovogodišnji Vezovi ispolitizirani, gube narodnu i socijalnu komponentnu"
Objavljeno 28. lipnja, 2022.

ĐAKOVO – Ove godine ne održavaju se 56., nego, zbog neodržavanja 2020., 55. Vezovi, a sve su manje i 'đakovački'. Jer, nepozivanjem Predsjednika RH na Vezove i izostankom njegovog pokroviteljstva nad njima, Vezovi su ispolitizirani i HDZ-ovi, rekao je na presici, u utorak, predsjednik ŽO HSU-a Zoran Vinković. Dodao je da, dok je on bio na čelu Grada, „bez obzira tko je bio na vlasti, nijedna institucija – od Vlade, Sabora do Predsjednika RH, nije bila zaobiđena u pozivanju i  pokroviteljstvu za Vezove“.  Rekao je kako „je, očito, nalog za nepozivanje Predsjednika RH stigao odozgo, te da na ovaj način Vezovi gube smisao narodne smotre“.

- Vezovi su ove godine izgubili i socijalnu komponentu s obzirom na cijene u šatoru, a jer su cijene ekonomske, a ne pristupačne za građane u ove vezovske dane, pa će građani, pogotovo umirovljenici i oni slabijeg imovnog stanja, teško ući u šator, osim ako se sami ne pobrinu za pinkl-bal, rekao je Vinković. Ponovio je svoj prijedlog da se u bivšoj upravnoj zgradi Pan – Trgoprometa, a koju je kupio Grad, formira Muzej Đakovačkih vezova.

Osvrnuo se i na jumbo-plakate koji su osvanuli na nekoliko mjesta po gradu, pa i kod Univerzala.

–Na njima piše „Bože, oprosti im jer ne znaju što čine“. Ne ulazim u namjere i razloge gospodina koji je tamo potpisan, no njima nije mjesto u srcu Slavonije i pogotovo ne u dane Vezova, a odgovoran za njihovo neuklanjanje je Grad, rekao je Vinković. S.Ž.

Možda ste propustili...

NIZ RAZLIČITIH SADRŽAJA NA SAJMU

”Virovitica voli vlakove” na Viroexpu

UOČI 2. BRZOPOTEZNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA

Šahistima pet šahovskih garnitura

SUFINANCIRA MINISTARSTVO PROSTORNOGA UREĐENJA

Za modernizaciju cesta Voćinu 120 tisuća kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U VUKOVARU OBILJEŽEN DAN LOGORAŠA

Otkriven spomenik „Siluete“

2

UOČI 2. BRZOPOTEZNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA

Šahistima pet šahovskih garnitura

3

SUFINANCIRA MINISTARSTVO PROSTORNOGA UREĐENJA

Za modernizaciju cesta Voćinu 120 tisuća kuna