Sport
TRANSFERI

Talys blizu odlaska u Olimpiju
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
Velikih vijesti na planu transfera u redovima bijelo-plavih još nema. U ovom trenutku Nenad Bjelica i njegov asistent za transfere Ivica Kulešević fokusirani su na rješavanje statusa igrača koji su pod ugovorom a neće biti u rosteru za sljedeću sezonu. Jedna od tih muka ovih bi dana trebala završiti. Ona se zove Talys. Čovjek kojeg je Bjelica još davno prekrižio zbog kršenja klupske discipline posljednju godinu proveo je na Cipru u Pafosu. Postojala je opcija da taj klub otkupi njegov ugovor, ali se odlaskom s funkcije sportskog direktora Pafosa Riječanina Ivana Mancea izjalovila. Ipak, čini se kako su bijelo-plavi pronašli opciju kojom bi se konačno riješili igrača na kojeg ne računaju a ima još dvije godine ugovora.

- Talys će vjerojatno otići u redove ljubljanske Olimpije. To ne bi trebala biti nova posudba, već bi to bio transfer. Vjerojatno za njega neće biti nikakve odštete, nego ćemo se s određenim postotkom pokušati ugraditi u neki budući transfer. Slično pokušavamo učiniti i s Merveilom Ndockytom, ali s njim priča ide malo teže jer kod nas ima veliku plaću, koju klubovi koji su za njega zainteresirani ne žele platiti ili preuzeti. Opet su intenzivirani razgovori sa Šibenikom oko posudbe Vinka Petkovića. I oni zapinju na financijskim uvjetima - rekao je Nenad Bjelica, menadžer NK Osijek.

Od igrača koji su u Sv. Martinu klub za posudbu traži se za vratara Marka Barešića, a postoje dobri izgledi da se Luki Zebecu, koji pripreme provodi na probi, ponudi profesionalni ugovor. Ako se to dogodi i Luka ga prihvati, vjerojatno će biti proslijeđen u neki od slavonskih drugoligaša. Odlazaka će biti i iz druge momčadi. Tako bi kod Tomislava Radotića u Cibaliji na posudbi mogli završiti igrači iz Osijeka II koje je Radotić prošle sezone vodio kroz drugoligaško natjecanje, Bruno Unušić, Miro Bakula i Ivan Mikolčić, a Uwem Alexander mogao bi otići u redove Vukovara 1991. D. Keler
Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike