Crna kronika
BUČNA PROVALA U SESVETAMA

Još jedan bankomat uništen eksplozijom
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Ovo više nije slučajnost, lopovi su serijski počeli eksplozijama raznositi bankomate na zagrebačkom području i krasti novac. Uz plijen u obliku novčanica, zbog eksplozija bankomata, koji su uglavnom u sklopu trgovačkih centara, velika materijalna šteta nastaje i na susjednim objektima. Srećom, do sada nije bilo ljudskih žrtava. Posljednji se napad "eksplozivnih" provalnika zbio u ponedjeljak oko 4 sata u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama.

Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka, do eksplozije je došlo oko 4 sata, a u roku od nepune minute policija i Centar 112 primili su više poziva uznemirenih građana. Eksplozija je izbila bankomat iz ležišta, nakon čega su provalnici uspjeli doći do novca i pobjeći. Stanare zgrade na adresi Ljudevita Posavskog 27f u Sesvetama probudila je snažna eksplozija. Kada su pogledali kroz prozor, vidjela se samo velika prašina, a neki su potom čuli škripu automobilskih guma. Brzo je došla policija, koja je ogradila prostor oko trgovine i raznesenog bankomata. Nekoliko policijskih patrola krenulo je u potragu za lopovima, no ona do zaključenja teksta nije dala rezultata.

Očevid je započet kada se razdanilo. Policajci u zaštitnim odijelima fotografirali su mjesto gdje se dogodila eksplozija i tražili tragove koji bi mogli pomoći u otkrivanju provalnika. Stanari zgrade mogli su vidjeti i razneseni bankomat, s otvorenom kutijom u kojoj je bio novac. Za sada se ne zna s kolikim su plijenom pobjegle osobe koje su bankomat digle u zrak.
Samo u posljednja tri mjeseca na zagrebačkom području zabilježeno je desetak sličnih napada na bankomate. Svi počinitelji koristili su se plinom, koji su jednostavno upumpali u bankomat, a potom ga detonirali. Tada za kriminalce počinje utrka s vremenom, jer brzo moraju doći do metalne kutije s novcem, znajući da je eksplozija probudila susjedstvo i da je policija već na putu.

Zbog novog napada plinom na bankomat, neslužbeno doznajemo, zagrebačka policija osniva poseban tim kojemu će prioritet biti upravo ovakvi napadi. Riječ je o krađama u kojima nastaje izuzetno velika materijalna šteta, kako krađom u pravilu nekoliko stotina tisuća kuna iz bankomata tako i zbog oštećenja na okolnim objetima nastalih detonacijom plina. M.Bugarić
Lopovi su serijski počeli eksplozijama raznositi bankomate

4

sata bilo je u ponedjeljak kada je odjeknula eksplozija u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike