Regija
IVAN BOSANČIĆ NA GRADSKOM VIJEĆU:

Ukidanje prireza ništa ne znači za male plaće
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
VINKOVCI



- U rebalans proračuna morali smo intervenirati u projektima i svemu onome što će se događati u buduće vrijeme. Nažalost, energenti utječu na cijene, na povećanje troškova svih projekata koji će se razvijati u našem gradu, ali možemo najaviti da ćemo u jesenskom dijelu ići u smjeru da još dodatno poradimo na rebalansu jer morat ćemo intervenirati budući da povećanje cijena energenata već sada utječu na svakodnevicu naših sugrađana i do kraja godine možemo očekivati još dva rebalansa. Od točaka dnevnog reda izdvojio bih donošenje odluke o nagradama Grada, gdje imamo četiri prijedloga za koja vjerujem da će proći jer pokrivaju sve segmente društva – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na 10. sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak.

Za Zlatnu plaketu Grb Grada Vinkovaca za 2022. predloženi su prof. dr. sc. Đuro Senčić, umirovljeni sveučilišni profesor, stručnjak za proizvodnju mesa, za zasluge u znanosti i obrazovanju, Trgovačko društvo Dilj d.o.o. Vinkovci za ostvarene rezultate u gospodarstvu, Malonogometni klub Aurelia futsal za postignute rezultate u sportu u gradu i županiji te umirovljeni pukovnik Ivan Petrinović za dugododišnji rad na razvoju i jačanju obrane bivše općine Vinkovci, a posebice za doprinos u Domovinskom ratu.

Bilo je govora i o prijedlogu dijela oporbenih vjećnika za ukidanje prireza, točnije smanjenja prireza poreza na dohodak sa sadašnjih 10 na nula posto.

- Prirez je nešto što se uzima od velikih plaća i ne vidim razloga da u ovom trenutku rasterećujemo najveće plaće i to vraćamo ljudima jer mali čovjek s prosječnom plaćom tu neće dobiti ništa, a ukinut ćemo velik prihod Gradu kojim bi Grad mogao intervenirati i pomoći upravo onima koji nemaju prevelike plaće. Neki obrnuti Robin Hood: uzmimo Gradu i dajmo onima koji su u ovom trenutku najbolje plaćeni - nema logike - drži Ivan Bosančić.

O radu i financijskom poslovanju vinkovačkog Gradskog muzeja u 2021. vijećnicima je govorio ravnatelj, dipl. arh Hrvoje Vulić, i nabrojio sva terenska istraživanja Arheološkog i Numizmatičkog odjela.

- Stručnjaci Arheološkog odjela proveli su u prošloj godini 48 zaštitnih arheoloških istraživanja, nadzora terenskih pregleda, probnih sondiranja i istraživanja i na terenu su proveli ukupno 150 dana. Dugogodišnji suradnik I. K. iz Đeletovaca darovao je muzeju oko 200 arheoloških predmeta, S. Č. iz Ilače oko 250 predmeta iz svih vremenskih razdoblja, a M. K. iz Orolika 300 predmeta – kaže Hrvoje Vulić.

Ravnatelj GK "Joza Ivakić", Zdenko Rečić spomenuo je da je u Kazalištu u 2021. bilo 11 predstava za odrasle, 13 za djecu, šest izložbi, dva koncerta, jedna plesna predstava – ukupno 55 događanja. Imali su 74 izvedbe – 50 u gostima i 24 u Vinkovcima. Sa svojim predstavama "Gospođica Julija", "Štajga", "Ljepotica i zvijer", "Viđenje Isusa Krista" i drugima sudjelovali su na 12 domaćih i inozemnih festivala i pobrali brojne nagrade... Miroslav Flego
Vijećnici donijeli Prijedlog programa zaštite okoliša Grada Vinkovaca za razdoblje od 2022. do 2025.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike