Osijek
GRAD: KRŠENJE KOMUNALNOG REDA

Parkirna mjesta nisu za teretna i priključna vozila
Objavljeno 28. lipnja, 2022.

Odlukom o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Osijeka, br. 10/19.), člankom 82., stavkom 4., propisano je da je na javnim parkiralištima zabranjeno zaustavljati i parkirati teretna i priključna vozila, autobuse, radne i poljoprivredne strojeve, osim ako to nije dopušteno uz suglasnost upravnog tijela nadležnog za poslove prometa. Na taj način trebale bi se ubuduće prevenirati situacije zabilježene u našem gradu - da parkirališna mjesta budu iskorištena za drukčije namjene od one koju imaju.

To bi trebao biti odgovor na situaciju koju je u više navrata, a posljednji put krajem prošlog tjedna, istjerujući nekakvu svoju pravdu, iskoristio osječki poduzetnik navodno oštećen sudskim presudama.

Nije tajna, riječ je o Marijanu Ravliću, koji tvrdi kako je njegova tvrtka otišla u stečaj zbog nemogućnosti naplate duga od 2,3 milijuna kuna od Đakovačko-osječke nadbiskupije i osječkog Caritasa za obavljene radove u duhovno-rekreacijskom centru "Emaus", kod Valpova.

Prije je na nekoliko lokacija u gradu, a sada samo ispred zgrade Županijskog suda, na parkirnim mjestima postavio jumbo plakate s fotografijama i imenima osoba koje smatra odgovornima za propast svoje tvrtke.

Kada smo prvi put izvještavali o toj uzurpaciji javnog prostora, iz Elektromodula, kao koncesionara naplate i održavanja parkirališta, izvijestili su nas da je stranka uredno platila kartu, te da "ne mogu utjecati na vrijeme parkiranja na bilo kojoj od lokacija u gradu". No i tada je bilo evidentno da gabaritima parkirane prikolice izlaze iz predviđenog prostora pojedinog parkirnog mjesta, te tako potencijalno dovode u ugrozu ostale sudionike u prometu.

"S obzirom na to da su na javnim parkiralištima koja su u sustavu naplate parkirana priključna vozila, a ne osobna vozila, čime se krši odredba članka 82., stavka 4. Odluke o komunalnom redu, kao i članka 2., stavka 3. Pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja, Grad Osijek uputio je dopis koncesionaru u kojemu molimo žurno očitovanje o navedenom, kao i o radnjama koje će poduzeti, a s ciljem poštovanja navedene odredbe članka 82., stavka 4. Odluke o komunalnom redu", poručuju iz Grada Osijeka.

Za vjerovati je da će uskoro napokon doći kraj ovoj uzurpaciji javnog prostora u krajnje neprimjerenu svrhu. D.Kuštro

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana