Crna kronika
PRAVA POŠAST NA CESTAMA

Za vikend zatečen 41 pijani vozač, polovina biciklisti
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
Većina pijanih vozača morala je na triježnjenje u policijsku zgradu. Čeka ih i plaćanje kazni

Za vikend je na cestama Osječko-baranjske županije zaustavljen 41 pijani vozač. Policajci su evidentirali 21 pijanog vozača automobila i čak 20 alkoholiziranih biciklista. Najveća koncentracija alkohola od 3,21 promila izmjerena je 23-godišnjem biciklistu koji je zaustavljen u nedjelju u 2.18 u Đakovu.



U petak oko 10.45 u Valpovu je 30-godišnjak iz Belišća vozio neregistrirani motocikl kojim je sletio s ceste. Imao je 2,29 promila alkohola u krvi. Za te prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 24.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. Istoga dana oko 17.40 u Lošinjskoj ulici u Osijeku zaustavljen je automobil kojim je upravljao 39-godišnjak iz Čepina koji nema položen vozački ispit. Unatrag tri godine tri puta je pravomoćno presuđen na istovrsni prekršaj te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. U subotu je priveden na Općinski sud gdje mu je produženo zadržavanje na 10 dana te je odveden u zatvor. Prijeti mu još plaćanje 20.000 kuna kazne ili zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju oko 13.20 na cesti između Darde i Osijeka 46-godišnjakinja s prebivalištem u Njemačkoj automobilom se nije kretala sredinom obilježenog prometnog traka, te je sletjela s ceste. Imala je u krvi 1,63 promila alkohola, pa je morala na triježnjenje. Za prekršaje koje je vozačica napravila predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. U nedjelju je evidentirano šest prometnih nesreća u kojima su u dvije nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u četiri nesreće nastala šteta. U dvije prometne nesreće vozači su bili alkoholizirani.

Osim alkohola, policija je za vikend evidentirala još 182 prekršaja u Osječko-baranjskoj županji - 73 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 nepropisna korištenja mobitela u vrijeme vožnje, tri upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita, dva upravljanja vozilima pod zabranom, pet prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 51 ostali prekršaj.

U Požeško-slavonskoj županiji za vikend policajci su utvrdili 54 prekršaja od kojih se samo jedan odnosio na pijanog vozača. Dva vozača nepropisno su koristila mobitel tijekom vožnje, pet osoba nije koristilo sigurnosni pojas, a 42 vozača vozila su prebrzo.

Sandra Lacić
TEŠKO OZLIJEĐEN PIJANI MOTOCIKLIST
Jedna osoba teško je ozlijeđena u nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 18.50 u mjestu Blacko u Požeško-slavonskoj županiji. Nesreća se dogodila kada je 67-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,55 promila upravljao motociklom požeških registracija te je dolaskom do zavoja ulijevo zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika na putni rubnjak. U prometnoj nesreći 67-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi