Mozaik
30. FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

Grand Prix za najbolji
film dobio "Leo"
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Grand Prix za najbolji festivalski film Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koji je 30. put održan u Požegi dobio je iranski film "Leo" autora Moeina Rooholaminia. Prva nagrada pripala je tajvanskom filmu "You Reap What You Sow", autor filma je Chia-Hung Kao, a druga nagrada dodijeljena je iranskom filmu "Pandora", autor filma je Ksamran Hooshmandian. Treću nagradu dobio je film "Mali princ za velike" autora Zorana Ćatića.

Nagrada koja se također dodjeljuje je medalja UNICA-e za promicanje razumijevanja među narodima, ili za novi način filmskog izražavanja, a pripala je iranskom filmu "Pandora", koju dodjeljuje član Komiteta UNICA-e Mitze Chapovski. Najviše glasova publike dobio je film "Novo doba", autor je Jan Huska.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo vidjeti vas ovdje u ovoj dvorani poslije 15.284.730 minuta, koliko je prošlo od prvog festivala do ovog sada. Izgleda manje ako kažete da smo 30 godina stariji, na početku bili smo samo mi i dinosauri. Zahvaljujem svima koji su nas kroz ovih trideset godina pratili, jer bez svega toga ne bi bilo ovog festivala. Ovdje u dvorani ima mnogo lica koja su uložili svoje mlade dane pomažući, radeći na bilo koji način i davali nam potporu. Budući da je ovo Festival jednominutnog filma, neću dužiti, samo ću zahvaliti svima koji nas podržavaju ovih 30 godina i da će nas podržavati i idućih godina.", rekao je Željko Balog, direktor Festivala. Uime Grada Požege autore i gledatelje pozdravio je dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika.

Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi najstariji je međunarodni filmski festival utemeljen u Republici Hrvatskoj. Na ovogodišnji Festival prijavljen je 601 film iz 48 zemalja svijeta, što je najveći broj u ovih 30 godina. B.S.T.
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike