Regija
INVENTIVINI UČENICI I NASTAVNICI IOŠ-A

Od tokarskog stroja
izradili CNC tokarilicu
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Vrijedni učenici i vrijedni učitelji, uz podršku ravnatelja i Virovitičko-podravske županije - to je dobitna kombinacija za izvrsne rezultate. U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina uvijek iznenade. Sada su učenici uz pomoć učitelja i potporu ravnatelja od običnog tokarskog stroja napravili CNC tokarilicu kao svoj završni rad. Naravno, spojili su i programirali sve što treba. Nešto za što drugi izdvajaju ozbiljne svote oni su napravili - sami. Ti su učenici znanje sjedinili u praktičnom radu - koji funkcionira, pokazujući kako je ovo doista "škola za život".

Na poziv ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca školu su posjetili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martina Bunić. Tom je prigodom Županija donirala deset računala Centru izvrsnosti novih tehnologija Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a gostima su prezentirane i ostale aktivnosti te obrazovne ustanove.

- Ovaj posjet župana i pročelnice bio je zbog dva razloga: prvi je donacija deset računala za Centar izvrsnosti novih tehnologija kojim ćemo najesen pokrenuti suradnju s osnovnim školama na području ne samo grada Slatine, nego i županije. Drugi razlog posjeta bio je pokaz inovativnog pristupa radu profesora Runje i njegovih učenika zanimanja CNC operater, koji su svojom vlastitom inteligencijom i inovativnim metodama uspjeli od starog tokarskog stroja napraviti CNC tokarilicu – istaknuo je ravnatelj Graovac.

Župan Andrović i pročelnica Bunić, uz ravnatelja Graovca te učitelje IOŠ-a, obišli su i praktikum u kojem učenici zanimanja automehaničar stječu svoja znanja, kao i praktikum učenika stolarskog zanimanja. Tom je prigodom ravnatelj zahvalio Virovitičko-podravskoj županiji kao osnivaču škole na svim strojevima kojima su praktikumi opremljeni, a koje je nabavila Županija.

Župan Andrović istaknuo je da slatinska Industrijsko-obrtnička škola svojim radom, zalaganjem i inovacijama zasigurno može biti primjer svim školama na području županije, ali i cijele Hrvatske.

- Sve ovo što smo vidjeli u ovoj školi vrijedno je divljenja. Čestitam vam na svemu što ste uspjeli napraviti, a koliko sam vidio, neke stvari gotovo ni iz čega, samo svojim znanjem i upornošću. Ono što vam mogu obećati jest da će Županija i nadalje biti na raspolaganju vašoj školi - zaključio je župan Andrović.
Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike