Regija
ZAVRŠENO 54. LJETO VALPOVAČKO

Za kraj folklor, zaprege, Rišpet, Vigor, etnosajam
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
VALPOVO - Svečanom povorkom folklornih skupina i šokačkih zaprega, smotrom folklora, koncertom klape Rišpet i grupe Vigor, ekoetnosajmom te prezentacijom autohtonih jela Valpovštine u Valpovu je u nedjelju zaokruženo 54. Ljeto valpovačko, najveća kulturna manifestacija amaterskog stvaralaštva Valpovštine, koja je nakon dvije godine ponovno održana u punom opsegu.

Tjedan dana ispunili su kulturni, zabavni i sportski događaji u kojima su podjednako uživali i izvođači i brojni posjetitelji ove manifestacije u organizaciji Ustanove za kulturne djelatnosti "Ante Evetović Miroljub", gradske Turističke zajednice, Valpovačkog poduzetničkog centra i Grada, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Osječko-baranjske županije te brojnih drugih.

Uživali su tako Valpovčani i njihovi gosti u tradicionalnim događajima ove najstarije valpovačke manifestacije, kao što su izložbe, likovna kolonija, promocija 27. Valpovačkog godišnjaka. Okupili su se i prilikom čitanja omiljenih im Valpovčica, ali i na Dječjoj smotri folklora i monodrami “Đuka Begović” u izvedbi Ivice Koprivnjaka. Posjećena atrakcija i ove je godine bio kostimirani prikaz grofovskog lova, revija pjevača amatera te različita sportska nadmetanja, kao i koncert Gibonnija. U okviru Ljetu svečano je otvoren obnovljeni Trga kralja Tomislava. L.A.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike