Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA ODIGRALI TREĆU PRIPREMNU UTAKMICU

Osječani se raspucali protiv
austrijskog prvoligaša u
posljednjih pola sata
Objavljeno 25. lipnja, 2022.

Vrlo dobro su nogometaši Osijeka odradili najjaču utakmicu koju će imati u pripremama za novu sezonu. Suprnik im je bila Austria iz Klagenfurta koja je prošle sezone osvojila šesto mjesto u elitnom razredu austrijskog nogometa. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj se dosta toga imalo za vidjeti, a trener bijelo-plavih Nenad Bjelica mogao je biti zadovoljan onim što je prikazala njegova momčad.

Osijek je rano poveo. Već u osmoj minuti Škorić je dijagonalom odlično pronašao Lovrića koji je lijepo prošao po lijevoj strani, vratio povratnu loptu za Brleka koju je ju s desetak metara udarcem "iz prve" pospremio u bliži, desni kut za prednost Osijeka. U 16. Cvetko je uzeo loptu nakon pogreške Čeberka, a njegov udarac s ruba kaznenog prostora zaustavio je Malenica. Nakon toga, Osijek je izveo dvije identične lijepe akcije koje u pogotke nažalost nisu uspjeli pretvoriti Janjić i Caktaš. Prvo je Beljo ostavio povratnu loptu za Janjića koji je s 15-ak metara promašio cilj, a slično se dogodilo i u drugom slučaju kada je Nejašmić proigrao Caktaša, a on s 12-13 metara pucao preko vrata. Austrijanci su počeli odgovarati nakon pola sata igre. Prvo je Pink glavom pucao u gredu s četiri metra, a nedugo nakon toga stiglo je izjednačenje. U 30. minuti Cvetko je potegnuo s više od 20 metara te pogodio sam gornji desni Maleničin kut – 1:1. U 45. minuti Osijek je mogao ponovno doći u vodstvo nakon što se Beljo na desno strani izborio za loptu,  pa uputio prizemni ubačaj na drugu vratnicu gdje je bio Janjić čiji se udarac od grede odbio oko linije vrata, ali očito je nije prešao.

Odmah na početku drugog dijela Karweina, igrač koji je ušao u poluvremenu pogodio je desnu vratnicu udarcem s 13-14 metara. U tih 15-ak minuta drugog dijela Austria je bila nadmoćnija, ali više nije napravila ozbiljniju situaciju pred vratima Osijeka, a nakon sat vremena igre trener bijelo-plavih Nenad Bjelica osvježio je momčad s osam novih igrača što je ubrzo donijelo novo vodstvo Osijeku. U 63. minuti Grgić je ubacio zdesna, vratar Menzel nije uspio doći do lopte koju je Mance prosijedio do Petkovića, a on je s 13 metara pogodio prazna vrata. Samo dvije minute kasnije Osječani su "podebljali" svoje vodstvo kada je nesporazum u domaćoj obrani iskoristio Topčagić i poslao loptu u prazna vrata. U 80. minuti prvo je Topčagić sjajno petom proigrao Petkovića čiji je udarac obranio Liu, ali u nastavku akcije lopta je došla do Brleka koji je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio lijevi donji kut – 1:4. D. Keler

AUSTRIA KLAGENFURT 1
OSIJEK 4


FLEDKIRCHEN – Modehouse Nimo arena. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 500.  Sudac: Martin Begusch (Austrija). Strijelci: 0:1 Brlek (8), 1:1 Cvetko (30), 1:2 Petković (63), 1:3 Topčagić (65), 1:4 Brlek (81).


AUSTRIA KLAGENFURT: Menzel, Blauensteiner, Romero, Gkezos, Cvetko, Irving, Rieder, Wernitzing, Mahrer, Pink, Fridrikas. Još su igrali: Liu, Jaritz, Moritz, Hasehüttl, Schumacher, Wimmer, Miesenböck, Karwiena.
OSIJEK: Malenica. Bartolec, Škorić, Čeberko, Leovac, Nejašmić, Brlek, Janjić, Caktaš, Lovrić, Beljo. Još su igrali: Kolić, Grgić, Cvijanović, Zebec, Bakić, Petković, Topčagić, Mance.

Priključio se Ivušić

Reprezentativni vratar bijelo-plavih Ivica Ivušić priključio se pripremama nakon što mu je trener Nenad Bjelica omogućio produženi odmor nakon što je bio s hrvatskom reprezentacijom. Ivušić je odmah po dolasku prionuo na posao i s trenerom vratara Silijem Čavlinom odradio trening uoči utakmice protiv Austrije Klagenfurt.

Barišića želi i Frosinone

Mladi stoper bijelo-plavih Adrian Leon Barišić i dalje je na meti talijanskih klubova. Pojavila se priča kako je za njegove usluge zaineteresirana Fiorentina, ali od tog člana Serie A nije stigla nikakva službena ponuda. No, zato su Nenada Bjelicu kontaktirali iz Frosinonea kluba koji igra u Sreie B gdje je Barišić prošle sezone bio na posudbi.

- Iskazali su želju da im se Leon ponovno pridruži. Opcije su posudba i transfer. Ako su spremni platiti odštetu odmah možemo pregovarati, a ako ga žele na posudbu onda će morati pričekati do pred kraj ljetnog prijelaznog roka kako bismo mi vidjeli u kojoj ćemo mjeri računati na njega – rekao je Bjelica.

Inače, Barišić je tijekom posudbe u Frosinoneu imao opciju otkupa vrijednu 2,5 milijuna eura, pa semože pretpostaviti kako je to početna cijena ispod koje Osijek ne bi išao u eventualnim novim pregovorima oko njegovog transfera.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike