Crna kronika
UPORNI BARANJAC PIJAN SJEDA NA BICIKL

U tri godine 15 puta se trijeznio u istoj policijskoj postaji!
Objavljeno 25. lipnja, 2022.
Tijekom četvrtka, na području PU osječko-baranjske, policija je u prometu zatekla dva pijana biciklista i jednog vozača automobila. Najveća koncentracija alkohola (2,33 promila), izmjerena je 59-godišnjem biciklistu iz Bistrinaca, koji je zaustavljen u svom mjestu oko 16.15 sati. Ipak, "biser" četvrtka zaustavljen je oko 13.50 sati, u Belom Manastiru. Policajci su pri kontroli prometa zaustavili svog starog znanaca, 33-godišnjeg mještanina koji je imao 2,17 promila alkohola u krvi. Biciklist je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje dok se ne otrijezni. Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je kako je 33-godišnjak unazad tri godine čak 15 puta bio u istoj policijskoj postaji zadržan zbog vožnje biciklom pod utjecajem alkohola!

Policajci su u četvrtak u Osječko-baranjskoj županiji, u vremenu od 8 do 14 sati, proveli akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaje pješaka. Ukupno je evidentirano 70 prekršaja, od kojih su 54 prekršaja počinili pješaci, i to: 14 prekršaja prolazak preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla na semaforu i 40 prekršaja prelazaka preko kolnika u naseljenom mjestu na udaljenosti manjoj od 50 metara od pješačkog prijelaza. Kod vozača je evidentirano pet prekršaja oduzimanje prednosti prolaska pješacima, po dva prekršaja nepropisne brzine, istek važnosti prometne dozvole i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom te po jedan prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje pod zabranom, nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan ostali prekršaj.

Iz policije ističu kako će i dalje pojačano nadzirati promet zbog utvrđivanja prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka. Isto tako i ovoga vikenda provodi se akcija usmjerena na utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća i posljedica. Prije svega obratit će se pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima...). S.Lacić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike