Sport
POJAČAVANJE ĆE OVISITI I O EUROPUTU

Bjelica: Imamo dosta poziva za Ivušića, za Belju najviše, a nešto i za Kleinheislera
Objavljeno 24. lipnja, 2022.

Vezani članci

ZATIŠJE U BIJELO-PLAVOM TABORU

Bjelica vjeruje u svoj kadar, pa ljetni šoping gleda sa strane

Nije lako naviknuti se na mir koji ovog ljeta okružuje nogometaše Osijeka na pripremama u Sv. Martinu kada su u pitanju transferi. Otkako su Mađari postali vlasnici NK Osijek promet u ljetnim prijelaznim rokovima bio je uvijek gust. Posebice onaj na ulazu u Gradski vrt. U dosadašnja četiri prijelazna roka koja je odradio Nenad Bjelica na kormilu Osijeka, stigla su 24 nova igrača, dakle u prosjeku šetorica po prijelaznom roku. Baš zbog toga Osijekova je samozatajnost ovoga ljeta pomalo čudna. No, mnogo je još vremena do posljednjeg dana kolovoza, kada će ljetni mercato biti zaključen, a Osijekov fokus trenutačno je na izlaznim transferima.

- U ovom trenutku je mirno. Imamo dosta poziva za Ivušića, za Belju najviše, a nešto i za Kleinheislera. To su zasad sve pozivi i upiti koji nisu blizu realizacije - rekao je Nenad Bjelica.

Nije tajna kako su eventualni ulazni transferi usko povezani s izlaznima, a prije toga bit će potrebno napraviti još nešto prostora u postojećem igračkom kadru kroz neke posudbe ili odlaske igrača koji ne pripadaju u kategoriju ključnih. Međutim, na tom je planu Bjelica na neki način povukao "ručnu".

- Možda sada na početku sezone nećemo žuriti s posudbama. Bolje igrač viška nego igrač manjka, jer će nam ritam, vjerujem, do kraja prijelaznog roka, a i duže biti žestok, što bi značilo kako smo živi na europskoj sceni - poručio je trener bijelo-plavih.

Ta eventualna jesen u Europi sigurno bi potaknula Bjelicu na akciju u samoj završnici ljetnog prijelaznog roka. Naime, ako bi se Osijek uspio dokopati skupina Konferencijske lige ostalo bi mu tjedan dana prijelaznog roka za pojačavanje momčadi.

D. Keler
Najčitanije iz rubrike