Regija
GAMER IZ POŽEGE BIO JE PREGLASAN

Svi traže Dominika, žele mu platiti sudsku kaznu
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
U ovome trenutku 18-godišnji Dominik najtraženija je osoba u Požegi. Ovaj je mladić medijsku pozornost dobio nakon objave presude požeškog suda da mora platiti 450 kuna kazne te 150 kuna sudskih troškova zbog preglasnog igranja videoigara na kompjutoru u stanu. U presudi se navodi kako je Dominik od 10. listopada do 10. prosinca prošle godine, od 20 do 24 sata učestalo narušavao javni red i mir, i to na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio te udarao predmetima po cijelom stanu. Prijavio ga je susjed koji živi u stanu na drugom katu, a koji od buke nije mogao spavati, čime mu se, navodi se u presudi, “pogoršalo psihofizičko stanje”. U svom iskazu Dominik, koji je nezaposlen i bez primanja, priznao je da često igra videoigrice, sudjeluje na turnirima te da tijekom igre putem mikrofona komunicira sa suigračima. Priznao je da tijekom igre malo glasnije priča. Na buku se, dodao je Dominik, bunio samo susjed čiji je stan ispod njegovog, a drugi stanari nisu.



Presuda je prošla i Dominik mora platiti ukupno 600 kuna kazne. Kada je priča izišla u medijima, reagirala je eSport organizacija - Reroot Gaming sa sjedištem u Osijeku, koja je ponudila mladom Požežaninu plaćanje kazne, ali i besplatno postavljanje zvučne izolacije u sobi u kojoj se nalazi kompjutor. Iz Reroot Gaminga napominju kako ni u jednom trenutku ne dovode u pitanje sudsku odluku, nego samo žele pomoći nezaposlenom mladiću. Razumiju i prijavu susjeda, jer je buka iz gornjeg stana dolazila mjesecima. Upravo zbog toga mladom ljubitelju videoigrica, osim plaćanja kazne, žele postaviti zvučnu izolaciju u sobi u kojoj igra videoigrice, kako bi i susjed imao svoj mir.



Dobra volja iz Reroot Gaminga je tu, no, ima jedan mali problem, nitko ne zna gdje je Dominik! Osječki gameri stoga su počeli potragu za Dominikom, i to na TikToku, najpoznatijoj društvenoj mreži za mlade. U videu kojeg su napravili, poručuju kako im je cilj pronaći Dominika i platiti mu kaznu te postaviti zvučnu izolaciju u sobi.

M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike