Regija
SVEČANOST “EUGENIJALCI – OSKAROVCI” U OŠ EUGENA KUMIČIĆA

Nagrađeni najbolji učenici i mentori
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
SLATINA - OŠ Eugena Kumičića i ove je školske godine pohvalila i nagradila svoje najbolje učenike i učitelje na završnoj školskoj svečanosti pod nazivom "Eugenijalci – Oskarovci". U sportskoj dvorani okupilo se više stotina najboljih i najaktivnijih učenika, njihovih roditelja i učitelja, a s njima su bili pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić i gradonačelnik Denis Ostrošić. Sve ih je pozdravila ravnateljica Božica Majhen, koja je istaknula posebno zadovoljstvo što su učenici sa svojim mentorima sudjelovali na čak 11 državnih natjecanja i smotri u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva obrazovanja i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Posebno je istaknula da je učenik 7.b razreda Karlo Drokan, s mentorom Ivanom Drokanom, na državnom natjecanju mladih tehničara osvojio prvo mjesto u kategoriji obrade materijala i jedini je ovogodišnji dobitnik državnog Oskara znanja s područja Virovitičko-podravske županije. Učenica 4.c razreda Lara Jukić s mentoricom Kristinom Premec bila je u Italiji na svjetskom natjecanju u poznavanju engleskoga jezika.

Iskrene čestitke učenicima, njihovim učiteljima i ponosnim roditeljima izrazili su i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je svojevremeno radio u toj školi, i pročelnica Martina Bunić, koja je i sama bila učenica te škole.

Nakon što je nagrađeno svih 40 najučenika razrednih odjela i 72 učenika koji su sudjelovali na raznim državnim natjecanjima i smotrama, nagrade su primili i Mateo Lukić kao najsportaš škole, Ana Sejkora kao najsportašica, Lana Čordaš kao najzadrugar, Ana Kizivat kao najvolonter, Danijel Bogdan koji je najučenik posebnih odjela te Gita Špoljarić za promicanje tolerancije i nenasilja.

Gita Špoljarić iz 8.c razreda ujedno je i najučenica škole. Uime svih nagrađenih učenika ona je pročitala pismo zahvale za primljena priznanja, a uime učenika koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje ona se oprostila od škole i učitelja, kojima je zahvalila što su im pomogli "da postanu ono što su danas". P. Žarković
Povelje za unapređenje rada škole
Povelje za unaprjeđenje rada škole u školskoj godini 2021./2022. dobilo je i 30 učitelja, jedna stručna suradnica i ravnateljica škole, koji su bili mentori učenicima na državnim natjecanjima i smotrama, koji su napredovali u struci i koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo među 500 najboljih učitelja u Hrvatskoj za prošlu školsku godinu, ili su sudjelovali u projektima čiji su rezultati utjecali na poboljšanje kvalitete rada škole.

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike