TvObzor
KOMPLEKSNA PRIČA ODVIJA SE U IRSKOJ I U BELGIJI

Na Pickbox NOW stigla nova BBC-jeva serija “Skrivena imovina”
Objavljeno 24. lipnja, 2022.

Napeta nova BBC-jeva kriminalistička serija “Skrivena imovina” (“Hidden Assets”) stigla je ovih dana na Pickbox NOW. Tijekom šest epizoda uronite u kompleksnu priču koja se odvija u Irskoj i u Belgiji, sa zanimljivim likovima na čelu s irskom glumicom Angeline Ball.



Što povezuje dijamant pronađen u Irskoj, leš nađen u belgijskom Antwerpu te seriju terorističkih napada? Inspektorica Emer Berry, čiji lik tumači fantastična 52-godišnja glumica Angeline Ball, mora otkriti ovaj misterij i riješiti seriju nepovezanih slučajeva.

U središtu je nove serije zavjera, a već od prvih trenutaka imamo priliku vidjeti da je specifična i uvrnuta. U prvim scenama, naime, vidimo kako je žena ubijena u stanu u Antwerpu, a nedugo zatim slijedi bombaški napad u kojemu je ubijeno 14 ljudi. U međuvremenu, u Irskoj je Biro za nezakonita sredstva izvršio raciju u kući osumnjičenog dilera droge s namjerom da zaplijeni sve što je kupljeno nezakonitim sredstvima. Ondje otkrivaju niz nebrušenih dijamanata i posjede stana u Antwerpu. Inspektorica Berry odlazi u Antwerp i počinje raditi s belgijskim policajcem Christianom De Jongom (Wouter Hendrickx). Zajedno pokušavaju otkriti vezu između događaja u Irskoj i Belgiji, a kada shvate da je bombaš upotrijebio samo polovinu svog eksploziva, vrijeme počinje igrati najveću ulogu. Stoga što prije moraju otkriti što se dogodilo kako bi spriječili potencijalni novi bombaški napad.

Izvrsna irska glumica i pjevačica Angeline Ball glumila je u nebrojenim filmovima, serijama i kazališnim predstavama kako u Velikoj Britaniji, tako i u Americi. Najpoznatija je po ulozi Imelde Quirke, u nezaboravnom filmu Alana Parkera “The Commitments”, iz 1991. te serijama poput “Doc Martin”, “Shameless” i “Mr. Selfridge”, a zbog uloge u kriminalističkoj seriji “Skrivena imovina” dobila je samo riječi hvale kako od kritičara, tako i od publike.

- Čim sam pročitala scenarij za “Skrivenu imovinu”, znala sam da je odličan i da će to biti serija koja jednostavno ne može ostarjeti, uvijek će biti dobra - rekla je Ball u nedavnom intervjuu.

Seriju “Skrivena imovina” napisali su Peter McKenna i Morna Regan, režiju potpisuju Thaddeus O’Sullivan i Kadir Balci, a uz spomenute Ball i Hendrickxa uloge imaju Simone Kirby, Peter Coonan, Charlie Carrick i Cathy Belton. D.M.
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike