Sport
VERONIKA VILK NASTAVLJA SA SJAJNIM REZULTATIMA

Slavlje, nekoliko dana opuštanja pa pripreme za rimski izazov
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
Posljednji veliki uspjeh mlade Slatinčanke Veronike Vilk, kad je prije nekoliko dana u glavnom gradu Rumunjske Bukureštu u dresu hrvatske reprezentacije osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom za kadete do 17 godina, podsjetio je na njezin lanjski uspjeh. Krajem svibnja prošle godine u Sofiji se okitila broncom na eurosmotri do 15 godina. U Bukureštu je ponovno došla do bronce i dokazala talent i ustrajnost.



Većina članova Hrvačkog kluba Slatina bila je tijekom vikenda na turniru u Gospiću, pa su Veroniki doček na središnjem trgu u Slatini organizirale mame mladih hrvača i hrvačica, a bili su tu i Veronikini roditelji, rodbina, kolegice i kolege iz kluba. S Veronikom je na doček stigla i Lana Nogić iz koprivničke Podravke, također članica reprezentacije. Prigodne darove objema je uručio gradonačelnik Denis Ostrošić, uz riječi:



- Ova medalja bez sumnje je zlatnog sjaja kad se zna koliko iza nje stoji marljivog rada, i u sportu i u školi. Grad Slatina i dalje će podupirati sport i sportaše, posebice mlade, jer svi smo mi vrlo ponosni kada takvo ulaganje donese ovakav rezultat.



Veronika nije očekivala doček, pa je bila pomalo zbunjena svim šušurom oko sebe. A doček na trgu bio je samo uvertira u slavlje koje su organizirali njezini roditelji kad su iz Gospića došli članovi slatinskog kluba. I oni iz Podravke. Naime, Veronika Vilk pohađa prvi razred Srednje škole u Koprivnici za farmaceutskog tehničara, pa je u Podravci nastavila s treninzima pod vodstvom Ivana Lončarića. Inače, Veronika je imala i prijem u Hrvatskom hrvačkom savezu.



- Iza te moje bronce stoji mnogo odricanja, vježbanja, nespavanja, razmišljanja... I sve se to isplatilo. Na natjecanjima uvijek imam tremu, recimo, u Bukureštu sam u borbu za medalju ušla nekako psihički nedovoljno pripremljena, ali sve je dobro završilo, tuširala sam protivnicu u 18 sekundi i osvojila broncu - kazala je mlada slatinska sportašica, koja nema previše vremena za opuštanje jer ju uskoro čeka Svjetsko prvenstvo u Italiji.



- Bez obzira što Veronika napravi na Svjetskom prvenstvu u Rimu, ona je za ovu godinu već napravila mnogo - kratko je rekao trener iz HK Slatina Mario Petrak.



- Hrvatska je u ženskom hrvanju ukupno osvojila četiri medalje, od kojih su dvije Veronikine. Zahvaljujući Mariju Petraku, koji se posvetio treniranju djevojčica, posljednjih nekoliko godina Slatina dominira u ženskom hrvanju, a ove godine osvojili smo gotovo sve trofeje u natjecanjima mlađih djevojčica, starijih djevojčica, kadetkinja, juniorki i mlađih seniorki. Među najboljima je vrlo vrijedna, poslušna, uporna i uvijek željna pobjede Veronika Vilk. Presretni smo što imamo takvu djevojčicu i drago nam je što trenira s Ivanom Lončarićem, koji je vrlo stručna osoba i ima mnogo energije, a Veroniku je prihvatio kao članicu svoga kluba - ispričao nam je trener HK Slatina Borivoje Kocić.



Prigodom slavlja zbog europske bronce najbolja sportašica Slatine za 2021. godinu proslavila je i svoj 16. rođendan, jer to 10. lipnja nije mogla zbog priprema za Europsko prvenstvo. P. Žarković
Hrvatska je u ženskom hrvanju ukupno osvojila četiri medalje, od kojih su dvije Veronikine

Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku