Regija
BELI MANASTIR

Povećan gradski proračun za gotovo 10 milijuna kuna
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
Na Gradskom vijeću, među ostalim, usvojen je drugi ovogodišnji rebalans proračuna.

- Proračun je povećan za gotovo deset milijuna kuna. U njemu je dosta projekata koji su u tijeku, ili će biti predviđeni u idućem razdoblju. Jedan od najznačajnijih je tri milijuna kuna vrijedan projekt koji je za prometnicu u poslovnoj zoni Zapad odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja - istaknuo je gradonačelnik Tomislav Rob. Objasnio je i novac namijenjen Baranjskoj čistoći, naglašavajući kako je riječ o pravdanju utroška namjenskih sredstva koji se prikupljaju za sanaciju deponija i smanjenje mješovitog otpada.

- Vlast se u Belom Manastiru s inflacijom bori tako da se gradonačelniku i zamjenicima podiže plaća za 16,5 posto - istaknuo je predsjednik GO-a SDP-a Marko Bogatić, dodavši kako nema najave povećanja plaća ustanovama i tvrtkama u vlasništvu Grada.

Rob je odgovorio da usklađenja i korekcije plaća za gradonačelnika i zamjenike nije bilo od 2010. godine, da su dosad imali nezakonitu osnovicu te da je i novi koeficijent među najnižima u županiji. Što se gradskih ustanova i tvrtki tiče, kaže kako je plaća djelatnicima već dva puta korigirana. I.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike