Mozaik
U VINKOVCIMA

Koncert pod krošnjama
uz zvuke starih rockera
Objavljeno 22. lipnja, 2022.

Osim što je i kalendarski i po toplini ljeto počelo, u utorak je i u Vinkovcima proslavljen Svjetski dan glazbe, koji je i ove godine u središnjem gradskom parku, na platou ispred zgrade Gradskog muzeja, obilježila "stara garda" vinkovačkih glazbenika Koncertom pod krošnjama.

Nastupili su The Karambol, Pećkin dim, Taxi, Wintage, Veky Party i Žan, a trebali su i legendarni The Milky Way, ali zbog više sile nisu razveselili vinkovačku publiku. Stari glazbenici vratili su Vinkovčane i Vinkovce u dane rock and rolla, i to četvrti put otkako Studio Vrtarić organizira obilježavanje Svjetskog dana glazbe. Koncert pod krošnjama postaje gotovo tradicija, a okuplja sve više mladih koji su znatiželjni osjetiti kako su se zabavljali njihovi roditelji prije 40 ili 50 godina i željni danas pomalo i zapostavljene i zaboravljene glazbe.

- Ovaj događaj organiziramo već četvrtu godinu, i to kako bismo našim sugrađanima donijeli nešto lijepo u grad, odnosno rock and roll, koji gotovo nigdje više ne možete čuti. Zato smo mi tu. Ovo je prvi put da glazbenici iz ovdašnjih pop-rock bendova sudjeluju u ljetnim večerima u gradu. Naši glazbenici manje-više sviraju kod kuće i ovo je idealna prilika da pokažu kako je ova scena nekada bila jaka. Sad se ponovno pojavljuje, ljudi su željni dobre glazbe, a mi želimo pokazati da još uvijek nešto vrijedimo i da nismo zaslužili izostavljanje – kaže inicijator i organizator Željko Vrtarić, dodajući kako u Vinkovce donose još nešto novo – Vinkovačku glazbenu scenu srijedom.

Svake srijede tako će od 19 sati gradom odzvanjati pop-rock i zabavni blues, a sve s ciljem promocije lokalnih glazbenika, dobre glazbe, ali i oživljavanja nekih starijih vremena jer smo, ne tako davno, bili "grad rocka", objašnjava Željko Vrtarić.

- Ovaj koncert najljepši je poklon za Svjetski dan glazbe, jer ona spaja ljude, čini nas sretnima, a i svuda je oko nas. Uvertira je ovo i za Vinkovačko ljeto, u sklopu kojega ćemo imati priliku poslušati šest bendova i na taj način naši lokalni bendovi mogu se promovirati, a mi možemo spoznati koliko oni vole glazbu i koliko ulažu u glazbu. Samim time trude se i naš društveni život učiniti ljepšim i ugodnijim – rekao je, uživajući u ritmovima rocka, zamjenik gradonačelnika Josip Romić, zaključivši večer riječima: "Neka živi glazba!"

M.Flego

Svake srijede će od 19 sati gradom odzvanjati pop-rock i blues, s ciljem promocije lokalnih glazbenika

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike