Sport
BRZ POVRATAK U ELITU

ŽKK Osijek ‘97: Ispraviti greške iz prošlosti i postati stabilan prvoligaš
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
Osječanke su uspješno prošle kvalifikacije, ali su glavni posao napravile u ligaškom dijelu

Povećala se brojka kuglačkih klubova s Drave koji će sljedeće sezone igrati u prvoligaškoj konkurenciji. Nakon sezone na drugoligaškom Istoku, u elitu su se vratile kuglačice Osijeka ‘97, pa će tako slavonska metropola ponovno imati predstavnika u oba prvoligaška društva.



Osječanke su povratak izborile kao prvakinje Druge lige Istok, ali imale su još dodatnu zadaću, jer trebalo je proći i kroz kvalifikacije u društvu još dva preostala drugoligaška prvaka. Iako su one otvorene porazom, na kraju je sve imalo sretan epilog.

- Imali smo peh da smo prvu utakmicu u kvalifikacijama u Sisku igrali nekompletni. Nedostajale su dvije igračice, Gorup je imala nastup na pojedinačnom prvenstvu države, a nije bilo ni Pofuk. No taj poraz nas nije poremetio i osujetio naše ambicije. Ostale su još tri utakmice, a do kraja smo ih sve riješili u našu korist i tako pokazali da zaslužujemo povratak u najjaču hrvatsku konkurenciju - kaže Miroslav Liović, trener kuglačica s Drave, koje su zapravo glavni posao napravile u ligaškom dijelu. U 18 dvoboja Druge lige Istok Osječanke su osvojile 30 bodova, dobile su 14 utakmice te su upisale po dva remija i poraza. Na kraju su bile dva boda u plusu ispred najvećih rivalki iz Đakova.

- Prije početka sezone nije bilo imperativa oko osvajanja prvog mjesta. Znali smo da imamo kadar za vrh poretka, ali Đakovo je u prognozama možda i najbolje kotiralo. Imale su ujednačen i širok kadar, ali su u međuvremenu ostale bez najbolje igračice (Perković). Mi smo, pak, imali seriju bez poraza sve do 15. kola, odnosno do 13. utakmice, kada smo izgubili baš od najvećeg konkurenta. Đakovo nas je dvaput dobilo, uz jednu našu pobjedu i remi, a bod je još izgubljen od novogradiškog Obrtnika. Na kraju ligaškog dijela imali smo dva boda viška, a tada je bilo jasno da naše povratničke ambicije imaju pokriće. To smo potom i potvrdili omjerom 3-1 u dodatnim kvalifikacijama - kaže Liović.

Sezonu je iznijelo osam igračica (Gorup, Todić, Tomić, Matković, Vuka, Pofuk, Marković Đurin, Žuža), a taj će kadar, uz moguće osvježenje, imati zadaću zadržati prvoligaški status. Osječanke su u posljednjih 15-ak godina samo jednom imale dvije uzastopne sezone u Prvoj ligi (2019./20., 2020./21).

- Želimo uhvatiti kontinuitet igranja u eliti. Klub na čelu s predsjednicom Renatom Žužom pokušava stvoriti sve potrebne uvjete da bismo imali realnu podlogu u našim nastojanjima. Najjača konkurencija motivira da budemo bolji, a vjerujem da ćemo za godinu dana i dalje biti u istom rangu natjecanja - priželjkuje Liović.

Nino Benčina
Mroslav Liović

trener ŽKK-a Osijek ‘97

Na kraju ligaškog dijela imali smo dva boda viška, a tada je bilo jasno da naše povratničke ambicije imaju pokriće. To smo potom i potvrdili omjerom 3-1 u dodatnim kvalifikacijama

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike