Sport
IMA I U HNL-U VRLO ZANIMLJIVIH IGRAČA

Bijelo-plavi na tržištu traže gladne i željne
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
Prioritet pri dovođenja bit će hrvatski nogometaši ili oni koji razumiju hrvatski jezik. Bjelici je taj detalj jako važan

Nogometaši Osijeka još će 15-ak dana biti na odmoru, a onda će se opet okupiti na početku priprema za novu sezonu. Trener i sportski direktor Nenad Bjelica već je poručio kako ima jasne planove glede igračkog kadra, a u njima je i pojačavanje momčadi.



Bit će zanimljivo vidjeti na kojem će tržištu kupovati Bjelica jer već od ranije su poznati njegovi stavovi kako preferira igrače koji razumiju hrvatski jezik, ali i bolje razumiju što NK Osijek znači u hrvatskim okvirima. Bjelica očito nije fan "hladnih profesionalaca" koji će u Gradski vrt doći isključivo zbog novca.

Osijeku trebaju "gladni"


Nakon svake sezone dobrodošla je stvar ubrizgavanje svježe krvi u igrački roster, a Osijekov je po prosjeku godina jedan od starijih u HNL-u, pa se ne treba iznenaditi ako će Bjelica ovog ljeta dovoditi tzv. razvojne igrače, točnije one koji su između 23 i 25 godina starosti. Iskustvo iz prošle sezone govori kako je idealna kombinacija za momčad kombinacija mladosti i iskustva. Ovog drugog Osijek ima dovoljno, ali možda mu malo nedostaje igrača koji su gladni i željni dokazivanja. Taj dio mogao bi dobiti povratcima Diona Drena Belje i Adrijana Leona Barišića s posudbi, te već osiguranim transferom mladog Crnogorca Nikole Janjića.

- Barišić će ostati s nama, Janjića ćemo također zadržati kod nas, a vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Beljom jer za njega ima dosta interesa. Rekao sam već kako ćemo u ovom prijelaznom roku tražiti igrače za sve linije u momčadi - rekao je ranije Bjelica.

Ipak, ostaje pitanje koliko se sam sebe sputao željom za dovođenjem igrača koji igraju u Hrvatskoj ili u susjednim zemljama.

- Nije to problem. Ima u HNL-u dosta zanimljivih igrača za nas - smatra trener bijelo-plavih.

To je točno, ali je pitanje koliko je njih dosupno bijelo-plavima. Dosad se Bjelica pokazao vrlo snalažljivim jer je iz inozemstva vraćao hrvatske igrače poput Fiolića, Bartoleca i Bralića, pa nije isključeno kako će opet slijediti isti trag.

Nadogradnja


Međutim, možda i važnije pitanje od dovođenja pojačanja jest nadogradnja same igre bijelo-plavih. Taj dio mogao bi biti ključan za uspjeh u nadolazećoj sezoni jer Osijek ima kvalitetan igrački kadar u kojem, dojma smo, ovog proljeća nisu svi bili maksimalno iskorišteni. Tu prije svega mislimo na Miju Caktaša i Kristijana Lovrića. Obojica su u osječkoj svlačionici pet četiri-pet mjeseci, obojica su došla nakon završetka zimskih priprema, pa ih se moralo ukalupiti u hodu. No sada će Bjelica imati dovoljno vremena igru nadograditi na način u kojem će njih dvojica moći dati najbolje od sebe. Taj se dio možda malo razmimoilazi s osnovama poimanja Bjeličinog nogometa, ali poznata je priča kako je najbolji trener onaj koji igru slaže prema igračima s kojima raspolaže, a ne onaj koji se slijepo drži svojih ideja.

Pred Bjelicom je zahtjevno ljeto jer od transfera mogle bi biti važnije novosti koje će unijeti u igru svoje momčadi.

Dalibor Keler
ŠEST UTAKMICA TIJEKOM PRIPREMA
Nogometaši Osijeka bi tijekom pripremnog razdoblja za novu sezonu trebali odigrati šest utakmica. Prva će biti protiv Slaven Belupa u Osijeku neposredno prije odlaska u Sveti Martin na Muri. Tamo su planirana četiri susreta, među kojima je ogled protiv grčkog velikana Olympiacosa, a nakon povratka u Osijek tjedan prije početka nove sezone planirana je “generalka”. Imena svih suparnika iz osječkog klub će vjerojatno objelodaniti na dan prozivke 13. lipnja.

Možda ste propustili...

NEIZLAZAK U EUROPU NIJE KATASTROFA

Boto: Dovest ćemo između pet i deset novih igrača

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike