Novosti
IZOSTALA PROSLAVA DANA OPĆINE ČEMINAC

Zlatku Pinjuhu produžen boravak u istražnom zatvoru za još 60 dana
Objavljeno 27. svibnja, 2022.

Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac, ostaje u istražnom zatvoru još 60 dana. Odlučio je to u petak istražni sudac Županijskog suda u Osijeku. Kako saznajemo, istražni je zatvor Pinjuhu produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela.



Podsjetimo, Uskok je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela sprječavanja dokazivanja, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti. Odluka istražnog suca donesena je upravo na Dan općine Čeminac, koja je ustrojena 1993., u progonstvu. Prvi put u posljednjih nekoliko godina u povodu toga nije organizirana nikakva proslava. Proteklih godina bile su prilično pompozne, uz nastupe estradnih zvijezda, besplatne obroke i slično.


"Proslave nema jer se Pinjuh, s jedne strane, okružio nesposobnjakovićima koji trenutačno sjede u općinskoj upravi, a blagajnu kontrolira njegova izvanbračna supruga Mirta Dorić. S druge strane, i u Općinsko je vijeće, gdje njegova stranka ima većinu, postavio osobe koje već godinama samo dižu ruke u zamjenu za naknade koje su isplaćivane isključivo njima, a za Općinu ih kao takvu uopće nije briga. Najbolji dokaz za to je činjenica da predsjednik Općinskog vijeća Mario Kralj, iako je vijeće tijelo neovisno od načelnika, nije bio u stanju sazvati čak ni svečanu sjednicu, da se Dan općine ipak nekako obilježi", ističe Matko Perković, oporbeni općinski vijećnik, naglašavajući kako ga to i ne iznenađuje, jer mu je "poznato funkcioniranje Marija Kralja i ostalih Pinjuhovih vijećnika", obrazloživši to njihovim nepromišljenim odlukama koje su kulminirale samo - dizanjem ruku. Pita se zašto proslavu nije mogao organizirati novi pročelnik, Vladimir Šplajt.

Ivica Getto
FORMIRANJE NOVE VLADAJUĆE VEĆINE
"Budući da Kralj sjednicu Općinskog vijeća nije sazvao još od 31. ožujka i ako se ni jedna ne održi do 30. lipnja ove godine, Vijeće će biti raspušteno", kaže Perković, najavljujući kako će vijećnici iskoristiti zakonske mogućnosti te od predsjednika Vijeća zatražiti sazivanje sjednice. "Došlo je vrijeme da se preslože stvari i u samom Općinskom vijeću jer i među vladajućim vijećnicima postoji dovoljno onih kojima je preko glave da ih se povezuje s Pinjuhom i njegovim kaznenim djelima", kaže Perković te najavljuje formiranje nove vladajuće većine u Općinskom vijeću Čeminca.

Možda ste propustili...

RIJEKE PRAVDE U BELOM MANASTIRU

“Razlog iseljavanja je nepravda”

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

NESLUŽBENO: BENZIN ZA DVA, DIZEL ZA CENT

Od sutra sva goriva ponovno poskupljuju