Regija
PREDUVJETI ZA NOVA RADNA MJESTA

Iz EU-a tri milijuna za infrastrukturu u poduzetničkoj zoni
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
OTOK



Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je odluku o sufinanciranju projekata prijavljenih na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, a na popisu odobrenih projekata je i projekt Grada Otoka pod nazivom "Izgradnja komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni Otok", ukupne vrijednosti oko 4,8 milijuna kuna, a za koji je Gradu odobreno financiranje u iznosu od tri milijuna kuna. Projektnu prijavu izradila je Otočka razvojna agencija.



- Provedbom ovog projekta stvorit ćemo preduvjete za daljnji razvoj poduzetničke zone i razvoj poduzetništva, a time i stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta u našemu gradu - kaže Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, dodajući kako je Poduzetnička zona Otok proteklih godina napravila golem iskorak. U sastavu ima tvrtku Bjelin, koja zapošljava 170 ljudi, a u zoni inače radi više od 200 zaposlenih i najveća je u Hrvatskoj po površini. Poduzetnička zona prostire se na oko 60 hektara, opremljena je potrebnom infrastrukturom, priključcima na električnu mrežu, vodu, plin, telefon, kanalizaciju, a veličina parcela prilagođava se potrebama investitora.



Pozitivna je značajka kojom privlače poduzetnike izvrstan geoprometni položaj - blizina granice sa Srbijom 15 kilometara, sa BiH 20, a s Mađarskom 70 kilometara.



Prednosti su i povezanost s lukom Vukovar i Brčkom i izlaz na međunarodnu autocestu Zagreb – Beograd koja je udaljena 11 kilometara, a i blizina budućeg europskog prometnog koridora 5C, veza prema srednjoj Europi i Jadranskom moru.



U Poduzetničkoj zoni Otok izgrađena je moderna zgrada površine 1200 četvornih metara s ukupno 16 poslovnih prostora koji su potpuno opremljeni i prilagođeni potrebama poduzetnika. Na raspolaganju imaju šest poslovnih prostora za proizvodne djelatnosti, šest uredskih prostora, tri hladne komore i višenamjensku dvoranu.



Ukupna je vrijednost cjelokupnog projekta 13,6 milijuna kuna, od čega je gotovo cijeli iznos sufinanciran iz fondova Europske unije, u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.". Projekt su zajednički proveli Grad Otok kao nositelj te Otočka razvojna agencija (ORA) i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike