Regija
OSPOSOBLJAVANJE U CIVILNOJ ZAŠTITI

Članovi stožera spremni za krizne situacije
Objavljeno 27. svibnja, 2022.

SLATINA
Na temelju odluke Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova, Nastavno nacionalno središte civilne zaštite organizira i provodi osposobljavanje novoimenovanih čelnika jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave i članova njihovih stožera civilne zaštite.
Naime, na temelju Zakona o sustavu civilne zaštite, članovi stožera civilne zaštite na svim razinama ustrojavanja dužni su završiti osposobljavanje prema Programu osposobljavanja koje provodi Ravnateljstvo civilne zaštite. Područni ured civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Virovitica, organizirala je u Slatini osposobljavanje članova stožera civilne zaštite svih gradova i općina u Virovitičko-podravskoj županiji koji nisu završili osposobljavanje u sustavu civilne zaštite. Zahvaljujući tome, svi su oni osposobljeni da budu spremni djelovati u kriznim situacijama, kao što su potres, poplava, ili neke druge moguće elementarne nepogode.
Predavači su bili djelatnici Službe civilne zaštite Virovitica, voditelj Centra 112 Virovitica Zdenko Čapo, samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost Dražen Rengel i viši savjetnik Željko Poljak.

Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike