Novosti
SVE IZRAŽENIJE ULAGANJE STRANACA

Euro neće poremetiti tržište nekretnina
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
Stručnjaci tržišta nekretnina na konferenciji u sklopu sajma nekretnina Adriatic Expo u Opatiji ocijenili su u petak da ulazak Hrvatske u eurozonu neće donijeti velike promjene na nekretninskom tržištu. Kako je na panel-raspravi o utjecaju uvođenja eura na tržište nekretnina ustvrdio urednik revije Kapital iz Slovenije Srečko Pirtovšek, u Hrvatskoj se cijene nekretnina i tako uglavnom izražavaju u eurima te su visoke. Predrag Di Lenardo Zamlić iz agencije Opatija Nekretnine naveo je da je u Hrvatskoj trenutačno više kupaca nego nekretnina. "Kupcima iz inozemstva nije u prvom planu cijena, nego kvaliteta nekretnine. Cijene su u Hrvatskoj razumne i kupci ne smatraju da su previsoke", rekao je. I on misli da se neće dogoditi bitne promjene na tržištu nakon uvođenja eura.

Dubravko Ranilović iz agencije Kastel i predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u rekao je da se ciklusi poput dosadašnjeg trenda jeftinog novca, a potom inflacije redovito smjenjuju, što utječe na cijenu nekretnina. Predsjednik Županijske komore HGK Rijeka Heri Bezić ustvrdio je da hrvatsko tržište nekretnina dugo nije bilo dovoljno razvijeno, a prva prekretnica je bila ulazak Hrvatske u EU. Ulaganja stranaca u nekretnine postala su među najznačajnijim investicijama u Hrvatsku, rekao je. Smatra da će sljedeća prekretnica biti uvođenje eura.

Na sajmu Adriatic Expo susreću se predstavnici najvažnijih agencija za nekretnine, developeri i investitori. Vodeće agencije predstavit će više od tisuću dostupnih turističkih, poslovnih i stambenih nekretnina i novih projekata, a poseban fokus bit će na nekretninama u turizmu. U sklopu konferencije raspravlja se o trendovima u nekretninama u turizmu i marketingu na tržištu nekretnina. H
Možda ste propustili...