Mozaik
JAZZ U KULTURNOM CENTRU OSIJEK

Mauro Sigura Kvartet i trubač Luca Aquino
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
Talijanski jazz-sastav Mauro Sigura Kvartet u subotu, 28. svibnja, s početkom u 21 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek održat će jazz-koncert i predstaviti svoj hvaljeni album "Terravetro" koji su snimili s poznatim talijanskim trubačem Lucom Aquinom. Na krovnu terasu Kulturnog centra Osijek stiže nam suvremeni europski jazz u izvedbi talijanskog kvarteta vrhunskih glazbenika, predvođenih poznatim oudistom Sigurom, pojačanih jednim od najtalentiranijih talijanskih trubača Lucom Aquinom.

Luca Aquino pripada samom vrhu talijanskih glazbenika - poznat po svom jedinstvenom zvuku, Aquino je odrastao pod glazbenim utjecajima Milesa Davisa i Cheta Bakera (zbog čega je "zaradio" nadimak Milesova apostola), omiljenih mu Doorsa, ali i Jefferson Airplanea, Little Stevena i Muddyja Watersa zbog čega u svojoj glazbi zastupa sve žanrove, uključujući jazz, hip-hop pa i grunge. Mauro Siguro Kvartet u instrumentalnom sastavu: kontrabas, klavir, bubnjevi, oud i Luca Aquino kao solist na trubi, predstavit će svoj zajednički album "Terravetro", na kojemu uspješno spajaju melodije inspirirane Mediteranom i suvremeni europski jazz. Oud i truba posebno dobro (pre)nose tu mediteransko- europsku atmosferu, koja je i nama glazbeno dobro poznata. Kvartet uz Siguru čine Gianfranco Fedele na klaviru, Alessandro Cau na bubnjevima i Tancredi Emmi na kontrabasu.

Mauro Sigura Kvartet i Luca Aquino nastupit će na krovnoj terasi KC-a Osijek s početkom u 21 sat. Ulazak je slobodan, a u slučaju kiše koncert će se održati u Maloj dvorani KC-a Osijek. Koncert je organiziran u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu. T.K.
Najčitanije iz rubrike