Kultura
U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

Kovačeva "Rock‘n‘roll bajka" u koncertnom điru
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
Nova predstava redatelja Marija Kovača, rađena u koprodukciji s vinkovačkim kazalištem "Joza Ivakić", praizvedena je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Predstava je inspirirana stripom "Gluhe laste" Štefa Bartolića, asistentica režije je Ivana Vukičević, dramatizaciju je radio Milan Fošner, a scenografiju i kostimografiju Iva Marija Bitanga i Leo Vukelić.

Prepuno je kazalište uživalo u zabavnoj, ali i poučnoj, priči o simpatičnom srednjoškolskom bendu u nastajanju, čije članove more uobičajene mladenačke brige, no ipak su one najvažnije vezane uz sam bend i pisanje pjesama, odnosno nastup na školskoj predstavi. Glavnog junaka Gorana zaokuplja i jedna djevojka, ali i to je vezano uz glazbu...

U autorskom je timu Kovač okupio mahom iskusna lica domaće kazališno-poetsko-glazbene scene: dramatizacija je povjerena rock-pjesniku Milanu Fošneru, a za glazbeni dio priče zadužen je veteran osječke glazbeno-umjetničke scene Branko Kostelnik, koji je, sa svojom ekipom Roderick Novy, stvorio soundtrack predstave. Predstava o Goranu i njegovim Gluhim lastama donosi nam nostalgično sjećanje na srednjoškolsko vrijeme prvih ljubavi, prvih koncerata i prvih mamurluka upotpunjeno živom glazbom glumaca i glumica Dječjeg kazatišta: Gordana Marijanovića, Silvija Švasta, Srđana Kovačevića i Ivane Vukičević. Posebno važna je uloga Goranove bake, koja igrom slučaja svira bas-gitaru, a sjajno ju je odglumila Areta Ćurković. U ostalim ulogama gledali smo: Grgura Grgića, Tihomira Grljušića, Lidiju Helajz, Đorđa Dukića i Aleksandru Colnarić. Predstava je na rasporedu ponovno 31. svibnja. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE NAGRADE “GRIGOR VITEZ” ZA KNJIŽEVNOST I ILUSTRACIJU ZA 2021.

Najbolji tekst za mladež je u romanu “Krive su seka i seka”

2

UMJETNIČKI PAVILJON U ZAGREBU

”Suvremeno hrvatsko slikarstvo - između figuracije i apstrakcije”

3

GK SLAVKA KOLARA ČAZMA I MANIFESTACIJA “SLAVKO KOLAR - KNJIŽEVNI DANI”

Raspisan natječaj za kratku priču - satiru