Osijek
HUMANITARNO OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE

EFOS i HNK zajedno za pedijatriju KBC-a Osijek
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Akcija "Snagom srca EFOS-a" prikupit će se donacija za kupovinu EKG uređaja i uređaja za mjerenje krvnog tlaka za djecu

Ove godine u sklopu obilježavanja 61. obljetnice postojanja Ekonomskog fakulteta Osijek, bit će organizirana humanitarna akcija "Snagom srca EFOS-a", u svrhu prikupljanja donacija za kupovinu EKG uređaja i uređaja za mjerenje krvnog tlaka za djecu.



"Kako smo prošle godine imali okruglu 60. obljetnicu, koju nažalost nismo mogli proslaviti zbog korone, ove godine smo se odlučili na malo drugačiji način proslaviti.", kazao nam je dekan EFOS-a, Boris Crnković. Nadalje, kako su u planu imali održati koncert u suradnji s HNK-om s kojima imaju odličnu suradnju i na drugim poljima, izrodila se ideja o humanitarnoj akciji koja bi se sastojala od niza aktivnosti kojima je cilj podržati osječku kulturnu i sportsku scenu te prikupiti novac za osječku Pedijatriju, naveo je Crnković.

Dobra suradnja


Sav prihod prikupljen od dobrovoljnih donacija, namijenjen je za kupovinu navedenih uređaja. Svi dionici, djelatnici, studenti, Alumniji i ostali zainteresirani mogu sudjelovati u humanitarnoj akciji dobrovoljnom donacijom. Za minimalni iznos donacije od 200 kuna Fakultet će vam osigurati jednu ulaznicu za Simfonijski rock koncert, navodi dekan Crnković.

Intendantica HNK u Osijeku, Dražena Vrselja, kazala nam je kako suradnja s Ekonomskim fakultetom u Osijeku traje već dugi niz godina, te da je i sama bila članicom Alumni kluba EFOS-a. "Prije par mjeseci nam se javio dekan Crnković u želji za suradnjom na humanitarnoj obljetnici, te smo se zajedno odlučili na Simfo rock koncert koji je ujedno bio i zadnji koncert premijerno izveden prije korona pandemije, krajem ožujka, 2020. godine. Inače, koncert je kombinacija klasične glazbe i modernih pop rock naslova, jedan nivo glazbe koji je vrlo atraktivan, te nam je drago da ga je EFOS prepoznao i da ćemo ga opet moći izvesti.", kazala nam je intendantica Vrselja.

Sve za djecu


Humanitarnu priču od koje će najviše benefita imati djeca na osječkoj Klinici za pedijatriju, komentirala nam je Sanja Dorner, lječnica Odjela za dječju kardiologiju, nefrologiju, hematologiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek. "Jako lijepa gesta i drago mi je što su nas se sjetili kada nešto slave, da nas se ljudi ne sjete samo kada su bolesni", kazala nam je dr. Dorner. Bolnica pripada ljudima i donacija kao ovakva će nam uvelike pomoći i olakšati preglede naših najmlađih pacijenata, ističe lječnica. Nada se da će se slične akcije nastaviti u ovome smjeru, jer svi skupa dijelimo zajednički cilj, pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Simfo rock koncert održat će se 31. svibnja 2022. u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca nastupat će solisti i vokalni kvartet Ivana Medić, Mia Reba, Karlo Miličević, Davor Solanović, Mario Huj i Karlo Cvetković te Orkestar Opere HNK-a u Osijek i rock-bend Echoes. Aranžmane potpisuje Fedor Vrtačnik, koncertni je majstor Igor Šimonji, korepetitor Igor Valeri i inspicijentica Irena Budak.

Publika će moći čuti i uživati u zvucima hitova legendi poput Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, The Who, Earth & Fire, Beatles, Procol Harum, Bryan Adams, Abba, Queen, Aerosmith i Tina Tarner.

Mario Vuk
I humanitarna utrka 7. lipnja
U okviru humanitarne akcije, 7. lipnja održat će se humanitarna utrka s početkom u 18.00 sati na osječkoj Kopici kod Solarnog stabla. Sudionici u trci sudjeluju dobrovoljnom donacijom i kroz predviđenu stazu mogu trčati, hodati ili biciklirati 6,1 km. "Pozivam sve dionike, djelatnike, studente, Alumnij, naše poslovne partnere i ostale zainteresirane da podržate naše akcije i budu dijelom humanitarne proslave 61. rođendana Ekonomskog fakulteta u Osijeku", istaknuo je dekan Boris Crnković.

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike