Regija
VINKOVČANI U NOVOM PROJEKTU VRIJEDNOM 10 MILIJUNA KUNA

Za uređenje bivše Opskrbe
u zatvorenu tržnicu iz EU-a
pet milijuna kuna pomoći
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
VINKOVCI - Građani Vinkovaca, po uzoru na mnoge druge gradove, dobit će uskoro zatvorenu Gradsku tržnicu koja će biti smještena u objekt nekadašnje Opskrbe uz gradsku tržnicu, a koji već desetljećima ne služi ničemu, tako da je projekt "Adaptacija zgrade Gradske tržnice Vinkovci" i službeno zaživio. Naime, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Odluku o sufinanciranju projekata prijavljenih na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, a na listi odobrenih nalazi se i vinkovački projekt zatvorene tržnice ukupne vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna, za koji je Gradu Vinkovcima odlukom Ministarstva odobreno pet milijuna kuna.

- Izgradnjom i rekonstrukcijom otvorene i zatvorene gradske tržnice kreira se suvremeno središnje mjesto za trženje lokalnih proizvoda i povećanje dostupnosti kvalitetne ponude građanima, što će pridonijeti jačanju poduzetništva i konkurentnosti vinkovačkog gospodarstva – rekao je točno prije godinu dana vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u povodu početka radova na postavljanju novih štandova i natkrivanja dijela tržnice, što je bila prva faza uređenja gradske tržnice, Vinkovčanima omiljenog mjesta za izlazak srijedom i subotom čak i ako ne trebaju ništa od povrća, voća, sira i svega drugoga što se ondje nudi.

Nakon što tržnica bude natkrivena, ili bar njezin najveći dio (sada je otprilike polovina natkrivena), Vinkovci će dobiti i zatvorenu tržnicu u objektu nekadašnje Opskrbe, koji je Grad kupio još prije nekoliko godina i koji čeka na preuređenje. Plan je cijeli prostor natkrivene tržnice, zajedno s parkiralištem i zatvorenim dijelom, i hortikulturno povezati.

- Drugim rebalansom proračuna osigurali smo sredstva za kupnju bivše zgrade Opskrbe, gdje ćemo smjestiti zatvoreni dio tržnice, koja bi mogla vrlo brzo profunkcionirati, a kako bi građani svakodnevno mogli kupovati svježe proizvode – rekao je prije četiri godine gradonačelnik Ivan Bosančić, kada je, na samom početku priče o zatvorenoj tržnici, razgledao prostore nekadašnjeg skladišta Opskrbe.

Sada kada je odobren novac slijedi velika rekonstrukcija i obnova zgrade koja bi svojom veličinom, kako se očekuje, bila dovoljna da ispuni potrebe zatvorene gradske tržnice.

- Nova zgrada Gradske tržnice postat će sastavni dio infrastrukture Vinkovaca i gradit će se s ciljem osiguranja mjesta gdje lokalni proizvođači mogu nuditi svoje proizvode, a lokalno stanovništvo kupiti proizvode domaćeg i poznatog podrijetla. Tako bi se vinkovačka tržnica trebala sastojati od zatvorenog prostora u kombinaciji s prodajnim stolovima te nadstrešnicama koje se iznajmljuju trgovcima za prodaju robe, s tim da bi zatvoreni dio tržnice radio svakodnevno – kažu u gradskim stručnim službama.

Iako je nekoliko puta mijenjala lokaciju u svojoj povijesti, na sadašnjoj lokaciji je od 1966. Vinkovačka tržnica prostire se na 15.000 četvornih metara i na njoj su 43 poslovna prostora te 593 prodajna mjesta - klupa. Miroslav Flego
Tržnica će se sastojati od 1700 četvornih metara zatvorenog i otprilike isto toliko otvorenog prostora

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike